Начало Експерти Материали Попитай Оракула Форум Окултен портал Хороскоп
Occultportal - Окултен портал
 


Име:
E-mail:
Съобщение:
 
Консултирайте се с:
Атанас Велков
Атанас Велков
Окултен наблюдател
0888040420 Skype икона
Визитка >>
Руми Атанасова
Руми Атанасова
Окултен наблюдател
0034610637687 Skype икона
Визитка >>
 Eли Маринова
Eли Маринова
нумеролог
+359896530106 Skype икона
Визитка >>
Кучето и котето като окултни знаци

Кучето и котето като окултни знаци

Публикувано от:

Атанас Велков
Прегледана днес 2467 пъти

Как да тълкуваме значението на домашните си любимци?Почти всеки от нас в детството си е мечтал да има котка или куче. Останало нереализирано, това желание би могло да се охлади или незабелязано да се удовлетвори по друг начин. Сега ние отново чуваме от своите деца подобно желание и си мислим: какво да правим? Ясно е, че ако подарим на детето котенце, то ние ще трябва да се грижим за него. Но ако не искате да поемате ново задължение, може да минете и без тази грижа, без да завъждате в дома си животни.

Астрологически котката е свързана с Луната, светило, раждащо в хората желание да имат спокоен живот, да имат дом, семейство, а и според народната традиция котката се смята за талисман на уютния дом. Луната ни дарява душевна мекота, нежност, грижовност, пробужда майчинските ни чувства. И деца, и възрастни, като правило си мечтаят за котка, когато в живота им не всичко, свързано с темите на Луната - дом, семеен живот, отношенията с майката, е в ред.

54182-big.jpg picture by gaby999Ако желанието да си има котенце не напуска детето, значи просто на детето не му достига нашата грижа или то не чувства, че домът, в който живее, е наистина неговият дом. При възрастните често пъти желанието да си вземат котка се появява след развод или когато отношенията в семейството са опънати. Случва се, че човек мечтае да създаде семейство, търси своята половинка и изобщо не може да я намери или е изправен пред избор - дали да се съгласи и да приеме предложението за брак или не. И в същото време много често в съзнанието му възниква мисълта за котка. Ако човек създава семейство, в което всичко му е по сърце, то страстта за котка вече няма да го вълнува така, както по времето, когато е бил сам. Отношението към това животно си остава предишното, но онова желание „искам котка” отслабва или изобщо изчезва.

f7b88b3c95.jpg picture by gaby999Присъствието на котката до човека намалява тревогата, която човек изпитва поради своята самота или семейни проблеми. Това лунно създание - котката като че ли заменя на човека семейството, успокоява, умиротворява, укрепва невидимия тил - душата на самия човек.

Котката, това нощно същество се управлява от Луната, а кучето - от Слънцето. Слънцето е свързано с творческата личност на човека, и кучетата се привързват към личността, към стопанина си. Луната само отразява слънчевата светлина, както домът отразява характера на стопанина и котката се привързва към отражението - към дома. Тези, които мечтаят за куче, искат слънчева независимост и власт, искат да бъдат творци, център на света, в който живеят.

Ако вашето дете си мечтае за кученце, създайте му условия за творчество, запишете го в кръжок, в школа, където да го научат да прави нещо с ръцете си. Детето, което си мечтае за кученце, иска да бъде забелязвано, на него просто му е необходимо да развива талантите си, за да може да изненадва и да радва околните.

Ако зрял човек си мечтае за куче, значи му е време да разнообрази живота си. Слънцето е източник на творческо вдъхновение и желанието да си вземеш куче възниква, когато всичко в живота ни е станало прекалено банално, делнично, когато от всекидневните грижи не ти остават нито сили, нито време за някакво творчество.

Потребността да имаш котка или куче винаги носи подсъзнателен характер и сигнализира за това, че е необходимо да се сложи в ред семейния живот или да се разнообрази живота, заемайки се с интересна работа. Животните - котки, кучета и всички други ни помагат в нашето развитие, дори само с това, че ни напомнят за непосредствеността. Ние ще помогнем развитието на своята душа, ако до нас са нашите по-малки братя, но още по-полезно е да възприемем това желание като сигнал, че е време да променим живота си - да станем по-ласкави, по-грижовни и по-творчески личности.

NumayaСподели това във Facebook: Сподели във Фейсбук

Други статии от този експерт:

 
Маг Наско
Occultportal ©