Начало Експерти Материали Попитай Оракула Форум Окултен портал Хороскоп
Occultportal - Окултен портал
 


Име:
E-mail:
Съобщение:
 
Консултирайте се с:
Атанас Велков
Атанас Велков
Окултен наблюдател
0888040420 Skype икона
Визитка >>
Руми Атанасова
Руми Атанасова
Окултен наблюдател
0034610637687 Skype икона
Визитка >>
 Eли Маринова
Eли Маринова
нумеролог
+359896530106 Skype икона
Визитка >>
Пророчески сънища

Пророчески сънища

Публикувано от:

Окултпортал
Прегледана днес 2494 пъти

Прекарваме повече време в сън, отколкото в която и да е друга дейност. Никой не знае със сигурност защо хората (и всички други животни) трябва да спят толкова дълго или защо изобщо трябва да спят, но са били издигнати няколко обяснения.
Еволюционните обяснения си задават въпроса каква адаптивна стойност може да има сънят. Някои изследователи са убедени, че той не е пряко свързан с оцеляването, а представлява начинът, по който биологичният вид запълва времето, останало след извършването на другите дейности, свързани с оцеляването.

Моделите на сън на различните видове сочат, че животните спят, когато са в безопасност и нямат належащи потребности, свързани с оцеляването. Според това становище спим, защото няма отправени изисквания към бдителността ни.
Други изследователи на съня разглеждат връзката между съня и оцеляването по различен начин. Те смятат, че предшествениците ни са били подложени на изключително голяма опасност през тъмните часове, когато не са можели да видят евентуалните хищници или опасностите от средата. Сънят през нощта им е позволявал да стоят настрана от вредата. Тази идея се подкрепя от зимния сън при някои животински видове. При тях той винаги е през зимата, когато хранителните запаси са ограничени и суровите метеорологични условия могат да заплашват живота. Зимният сън потиска метаболизма, пулса, дишането и мозъчната дейност и вследствие на това силно намалява потребността от енергия.

Тук ще разгледаме типовете сънища:

Дневни съновидения

Научните изследвания сочат, че всички ние можем да сънуваме и през деня средно около 70-120 минути на ден. Дневното сънуване се класифицира като ниво на съзнание между съня и събуждането. Появява се в часовете докато се събуждаме докато оставяме въображението ни да играе. До като съзнанието ни започне да блуждае и нивото на съзнаване намалее, ние се изгубваме с света на различни сценарии и фантазии.

Ясни сънища

Ясните сънища възникват, когато осъзнаем по средата на съня, че сънуваме. "Чакай малко. Това е само сън!" Повечето сънуващи се събуждат в момента, когато осъзнаят, че сънуват. Други са успели да изградят способност да продължат да сънуват. Те се превръщат в активен участник в действието на съня си, взимат решения в съня си и влияят на завършека му без да се събуждат.

Кошмари

Кошмарът е обезпокояващ сън, който кара сънуващия да се събуди чувствайки се притеснен и уплашен. Кошмарите могат да се появят в следствие на травма или ситуация от реалния живот. Тези сънища спадат към специална категория, наречена пост травматични стресови сънища (ПСС). Кошмарите могат да се появят и когато отказваме да приемем или пренебрегваме определен проблем от реалния живот. Проучванията показват, че повечето хора, които редовно сънуват кошмари имат семейна история на психиатрични проблеми, лоши преживявания с наркотици, правели са опит за самоубийство, и/или имат проблемни връзки. Кошмарите са знаци за страх, който трябва да бъде осъзнат и посрещнат смело. Това е начина на нашето подсъзнание да ни покаже знака: "Обърни внимание!"

Повтарящи се сънища

Повтарящите се сънища се повтарят с малка разлика в историята или темата. Тези сънища може да са позитивни, но в по-голямата си част са кошмари. Сънищата може да се повтарят защото някакъв конфликт, изобразен в съня, остава неразрешен и пренебрегван. Веднъж намерите ли решение на проблема, повтарящите се сънища почти със сигурност ще престанат.

Лечебни сънища

Лечебните сънища служат като съобщения към сънуващия за здравословното му състояние. Сънищата от този тип може да казват на сънуващия да отиде на лекар или зъболекар.

Пророчески сънища

Пророческите сънища, още известни като предсказателни сънища, са сънища които привидно предсказват бъдещето. Една разумна теория, обясняваща този феномен, е че нашето подсъзнание успява да сглоби части от информация и наблюдения, които ние обикновено пропускаме да забележим или не взимаме насериозно. С други думи, нашето подсъзнание знае какво ще се случи, преди ние съзнателно да сглобим същите парченца информация.

Епични сънища

Епичните сънища са толкова огромни, толкова завладяващи и толкова ясни, че просто не можеш да ги пренебрегнеш. Детайлите от такъв сън, може да останат в съзнанието с години, сякаш си го сънувал предната нощ. Тези сънища притежават много красота и съдържат много прототипни символики.

Сънят е нещо колкото сложно, толкова и обикновено. Редица хора спят, но не сънуват, други твърдят, че докато сънуват отдават част от енергията си и сутрин се чувстват отпаднали и не отпочинали.

Съня може да бъде тълкуван от това срещу кой ден сте го сънували и какво точно сте преживели докато спите. Голяма част от сцените в нашите сънища са субективни и почти никога не са в буквалния си смисъл, когато сънуваш котка, че те ухапи, смисъла е , че в определен период на време жена която ти е близка просто ще те предаде, ако от ухапването е потекло кръв, това означава, че ще те предаде и ще на яве ще се разкрие голяма истина. Периода се изчислява според деня срещу които си сънувал дадения сън. Нещо което приемаме за толкова нормално и присъства в нашия живот в действителност е сложна плетеница от истини за бъдещето.

Източник: www.dreammoods.com 



Сподели това във Facebook: Сподели във Фейсбук

Други статии от този експерт:

Пасиансът на Жрицата
Сценарии на сънищата
Китайски хороскоп
Самурайският меч носи мрачната си репутация на безпощадно оръжие
Сънят лекува!
Пророчески сънища
Архангелова задушница
Св. Архангел Михаил - небесният пълководец (8 ноември)
Вкусни рецепти с дървена кора
Таро е древна езотерична система
ОКУЛТНА ТЕРАПЕВТИКА
Съдба навреме
Третият знак отляво
Лошите качества на всички зодии
Кулинарен хороскоп за всички зодии
Подарък според зодията
Адиaнтум (Adiantum) - Обича топлината, но не и слънцето
Отношението ви към религията според зодията - Религиозен зодиак
2010 година – ревът на Тигъра
Шведски цветен хороскоп
Бъдни вечер e !
Поздрави и пожелания за Коледа!
Св. Йосиф – 26 декември
26 декември - Денят на татквците
Стефановден е! Честито на всички именници!
Именни дни през Декември
Тайнството на Парите
Психология на цветовете
Сценариите, които разиграваме или как да преодолеем нашата властна драма
Петте езика на любовта
50 Велики любовни балади с превод
Можем ли аа тълкуваме собствените си сънища?
Десетте любими израза на представителите на различните зодии
Тъмните страни на зодиите
За Завистта - Мъдри мисли
ЧЕСТИТА НОВА 2010 ГОДИНА
Васильовден
2 януари - СИЛВЕСТЪРОВДЕН
3 януари - Св. пророк Малахия
6 януари – Йордановден
Хороскоп януари - 2010 година
Годината на ТИГЪРА
Каква ще бъде 2010-та година?
Ивановден e
8 януари - Бабинден
Азбуката на съдбата
Рожденната дата и Цветята
Антонов ден - 17 януари
Атанасовден - 18 януари
Ивановден - 7 Януари

Бивш астронавт: Не сме сами във Вселената
1 февруари Трифоновден
Задушница преди Великия пост - 6 февруари
Празниците през февруари
На Месни Заговезни започва 40-дневният пост
Езотерик №1 Кубрат Томов:
Кубрат Томов: Съпругата ми ме ослепи
В "Горещо" Новини от Бъдещето с Кубрат Томов - Видео
Какво ще стане през 2010-а?! Ясновидци проговарят пред “Горещо”!
ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ - ЧИСЛАТА И ЧОВЕШКИЯТ ХАРАКТЕР
Кръщението
ЗВЕЗДИТЕ за 2010
Годишен хороскоп за 2010: Презареждане
На Сирни Заговезни искаме и даваме прошка
Свети Валентин - празник на любовта
Днес празнуваме Трифон Зарезан (по нов стил)
Китай посрещна годината на Тигъра - 14.02.2010г.
Поздрави и пожелания за Свети Валентин - 14 Февруари
Цветанка Рангелова в
"Мария в огледалния свят"
Нумерология за деня - 26 февруари
Хороскоп 20 - 26 февруари
8 март - Международния ден на жената
Импийчмънт???
Ясновидци срещу специалисти – Иван и Андрей имат гениална идея!
 








Маг Наско
Occultportal ©