Начало Експерти Материали Попитай Оракула Форум Окултен портал Хороскоп
Occultportal - Окултен портал
 


Име:
E-mail:
Съобщение:
 
Консултирайте се с:
Атанас Велков
Атанас Велков
Окултен наблюдател
0888040420 Skype икона
Визитка >>
Руми Атанасова
Руми Атанасова
Окултен наблюдател
0034610637687 Skype икона
Визитка >>
 Eли Маринова
Eли Маринова
нумеролог
+359896530106 Skype икона
Визитка >>
Въведение в нумерологията

Въведение в нумерологията

Публикувано от:

Eли Маринова
Прегледана днес 5116 пъти

Още в началото трябва да подчертая, че названието на тази гадателска практика е нумерология, а не номерология. Думата нумерология идва от латински език и означава „число”, а не номер. Както всички съвременни гадателски практики, така и нумерологията има своите дълбоки корени в древността. Самият факт, че в повечето нумерологични системи липсва понятието „нула” и това, че при изчисленията се използва главно аритметичното действие събиране и само в един случай изваждане, доказва древният произход на нумерологията. По своята същност изчисленията са прости и лесни, но трудността идва при тълкуването на получените числа. За създател на тази теория се смята древният философ и математик Питагор, който е взел идеята от древните поклонници на Орфей. Питагор казва: „Числото е законът на Вселената”. И така – наистина числата ни показват много и интересни неща. Във всички азбуки по света всяка буква си има своето числово значение и оттук – всяка дума, всяко име, написани на дадена азбука могат да бъдат сведени до числова стойност. И от тук – всяко име е ключ, който „отключва” много добри или не толкова добри възможности.
Най-старата традиция във всяка култура е даването на име на новородените. Много от имената са пожелателни, като Славка и Камен, други имена се дават в чест на някой светец от църковния календар, особено когато рожденият ден е около празника на този светец, но в повечето случаи името на новороденото „подновява” името на някой от предците – баба или дядо. Всяко име освен числена стойност има и своето изконно значение, защото повечето от нашите имена идват от гръцки, латински или еврейски език и в основата си също са пожелателни. Например Николай и Виктор са с едно и също значение – победител, но идват от различни езици. И така, нещата започват да се усложняват. Оказва се, че името освен своята числова стойност, има и сакрално значение.
За да научите повече неща за себе си и за живота си, ще се наложи да се заемете с някои прости на пръв поглед изчисления. Всички те се правят, като многоцифрените числа се редуцират до едноцифрени. Това става така: числата от датата 18.03.2005 година се събират едно с друго – 1+8+3+2+5=19, и се редуцират до едноцифрено число, в случая се получава 1, но ние в никакъв случай не бива да пренебрегваме 19, защото то е число на изпитание. И така, според нумерологията числовите значения на името, получени от отделно събраните гласни и съгласни дават значението на Душевния стремеж и Личността, а когато съберем тези значения, получаваме стойността на Израза. От числата на името се извеждат още Предизвикателството, Предпочитанията, Кармичните уроци и Латентното его. Всички числа, изведени от името очертават характера на носителя му. Неговите наклонности, добрите и лошите му страни, противоречивите и парадоксални постъпки и реакции. Изчисленията пък, направени според датата на раждане ни показват Пътя по който вървим и за разлика от името, което при дадени обстоятелства може да бъде променено, то Пътят и Периодите в живота по никакъв начин не могат да бъдат променени.
По отношение на името, на първо място трябва да знаете, че значенията на Душевния стремеж, Личността и Израза, на Предизвикателството и Предпочитанията, винаги се изчисляват според рожденото име, като се използва азбуката на страната, в която сте се родили и с която за пръв път е изписано вашето име на официален документ. Една жена може да се омъжва няколко пъти през живота си и всеки път да приема фамилното име на новия си съпруг, но тя винаги остава една и съща личност. Новото име се явява само допълнителен ключ, който може да привлече нови влияния към нея (добри или лоши) през този период от живота й, през който тя го използва. Същото се отнася и до псевдонимите и прякорите. Спомнете си за Самюъл Клеманс, който от обикновен журналист се превръща в световно известния Марк Твен. Това не важи обаче при официална смяна на името, извършена по съдебен ред по една или друга причина, било то осиновяване или лично желание. Но в този случай личността ще изтърпи големи сътресения и, ако това наистина се налага, по-добре е да стане в съвсем младенческа възраст.
От всичко това следва, че няма хора, представляващи влиянието само на едно единствено число, дори то да е преобладаващо. Ако наистина има такъв човек, то той ще е много едностранчив и недоразвит по отношение на всички други сфери на живота, представени от другите числа. Като пример мога да дам астрологията – няма човек, носещ характеристиките само на един определен зодиакален знак и просто не може да има такъв. И още нещо – никой никога не може да реализира всички аспекти на което и да е число. Мога да илюстрирам това си твърдение например с род котки. В този род влизат както домашната писана, така и пумата, ягуара, лъва, тигъра и още много други котки. Те всички са много различни по размери, окраска и характер, но всички са котки. Приложението на едно число може да бъде уподобено на употребата на даден предмет. Да вземем например една чаша – стъклена, порцеланова, златна, желязна или пластмасова, за кафе, чай, вода, вино, причастие или просто с декоративна стойност. От чашата можем да пием течност според предназначението й или да я ползваме по друг начин. Можем да пием кафе от чаена чаша или ракия от водна. Чашите си остават чаши, но като се напием, ако чашата е от по-здрав материал, с нея можем да строшим главата на приятеля, с когото сме споделили питието. Можем да използваме чашата всекидневно, да я пазим за потомците си или да я използваме за украшение, можем да я употребим като пепелник дори. Ние избираме за какво ще ни служи дадената чаша. Същото е и с приложението на числата – едно число има много аспекти, били те добри или не толкова и ние можем да избираме как да приложим това число за да постигнем по-добра реализация на целите си. Друг е въпросът, че целите също са най-различни, но ние сами си ги поставяме, постигаме ги и накрая берем плодовете им, били те сладки или горчиви.

 Автор: Ели МариноваСподели това във Facebook: Сподели във Фейсбук

Други статии от този експерт:

Въведение в нумерологията
Картите Таро и тяхната история
Нумерологична прогноза на България през 2010 година
Имени дни и празници през месец декември
Сънищата
Какво представлява психометрията
Нумерологични значения на числата.
Месец Януари, Голям Сечко
Празници и имени дни през месец февруари
Ели Маринова в Шоуто на Иван и Андрей 18.02.2010 г.
Честита Баба Марта!
За българските традиции
Стихиите в сънищата ни: водата
Лазаровден и Цветница
Червеното великденско яйце
Празниците през април
Стихиите в сънищата ни - огънят
Нумерология - Господарските числа, числа на изпитания
Календар за месец май
Обредите на Гергьовден
Спасовден, Черешова задушница, Свети Дух
Календар за месец юни
Писмената
Буквите в сферата на нумерологията
Гаданията МО
Обреди и празници през месец юли
Руните на викингите
За магиите и омагьосването
Бългаски празници и обреди през август
Суеверия и поверия
Енергийният вампиризъм
празници и имени дни през септември
В нумерологията - Лична година, Личен месец, Личен ден
Денят на пророк Йона
Гадателката Ели Маринова: Десислава я чака сватба
Празници и обреди през октомври
Ели Маринова пред Езотеричен журнал за жената
Обреди и празници през ноември
Така го правят жените - Ели Маринова за сънищата
Празници и обреди през декември
Ели Маринова пред вестник Ретро
Цветовете в сферата на нумерологията
Празници и обреди през януари 2011 г.
Нумерологична прогноза за България през 2011 година
Празници и обреди през февруари, 2011 г.
Истината за вампирите
Ели Маринова за нумерологията пред БНТ
Празници и обреди през март 2011 г.
Празници и обреди през април 2011 г
И-Цзин, китайската Книга на промените
Ели Маринова - Президентски избори 2011 - Коя да е датата?
Празници и обреди през месец май 2011 г.
Ели Маринова в ББТ послучай петък 13-ти
Празници и обреди през юни 2011 г
Празници и обреди през юли 2011 г
Празници и обреди през месец август 2011 г.
Празници и обреди през септември 2011 г.
Празници и обреди през октомври 2011 г.
Празници и обреди през ноември 2011 г.
Празници и обреди през декември 2011 г.
Нумерологична прогноза за 2012 година
Как да изчислим личен ден, месец и година
Нумерологична прогноза за България 2013 тодина
Нумерологична прогноза за България 2014 г.
ЗА ФИЛОСОФСКОТО ЗЛАТО
НУМЕРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2015 ГОДИНА
2015 - година на Козата
Малко здравословна хиромантия
МАГИЯТА НА СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ
 
Маг Наско
Occultportal ©