Начало Експерти Материали Попитай Оракула Форум Окултен портал Хороскоп
Occultportal - Окултен портал
 


Име:
E-mail:
Съобщение:
 
Консултирайте се с:
Атанас Велков
Атанас Велков
Окултен наблюдател
0888040420 Skype икона
Визитка >>
Руми Атанасова
Руми Атанасова
Окултен наблюдател
0034610637687 Skype икона
Визитка >>
 Eли Маринова
Eли Маринова
нумеролог
+359896530106 Skype икона
Визитка >>
ОКУЛТНА ТЕРАПЕВТИКА

ОКУЛТНА ТЕРАПЕВТИКА

Публикувано от:

Окултпортал
Прегледана днес 1663 пъти

В човешката история ще намерите легенди, разкази и предания на всички народи, че изцеляването чрез която и да е окултна практика е било използвано през всички времена от всички раси и народи. Различните форми на терапевтика са се отличавали твърде много една от друга - от най-отвратителните навици на варварско суеверие до най-изтънчените действия, усвоени от днешните метафизични кръгове. Човешкото естество е еднакво по целия свят и във всички времена. Великата възобновителна сила на Природата е свободно притежание на всеки, както са свободни въздухът и земята и светлината. Съществува велика Сила, която е достъпна за всички и в повечето случаи е само отчасти позната. Йогите съзнават, че тази употребявана при всички лекувания сила е прана. Различни окултисти и лечителинаричат силата по различен начин, но това не е от значение извън нивото на терминологията.

Можем да разделим формите на лечение в три главни групи:
1. Пранично лечение, познато в западния свят като "магнетично лекуване".
2. Умствено лечение, включващо няколко форми на умствено и психическо лечение и на разстояние.
3. Духовно лечение, твърде рядка форма, притежание само на хора с високо духовно развитие.
Целебната сила съществува във всеки човек и може да се използва съзнателно или несъзнателно. Окултното лечение е само един вид използване на тази вътрешна сила в индивида и включване на системата за възобновителните енергии на човека.
Всички излъчвания се причиняват от така наречената "жизнена енергия" в индивида.

Магнетично лечение
Това е форма на пранично лекуване, при която болният или лечителят доставят по-голямо количество прана на заболелите органи. При магнетичното лечение операторът поставя ръката върху тялото на болния и чрез усилие на волята или силно желание образува в себе си струя прана, която предава на болния. Енергията спомага да се съживи органа, а и да стимулира самото тяло да функционира нормално.

Умствено лечение
Умственото лечение има много и разнообразни форми. Съществува форма на самолечение, при която болният повтаря твърдения или самовнушения. Главната полза се състои във факта, че болният отстранява неблагоприятните мисли, които са възпрепятствали Природата и нейното благотворно въздействие. Освен това жизнено - утвърждаващото внушение стимулира системата и подтиква инстинктивния ум към изпълнение на своите функции. Чрез положителни влияния на лечителя умът на болния се освобождава от неблагоприятни деструктивни самовнушения и природата скоро, заедно с ума, придобиват надмощие и изпращат достатъчно количество прана към органите и се грижат за правилната циркулация на жизнената енергия в организма. При тази форма на лечение, лечителят често съзнателно или несъзнателно, изпраща на болния количество от собствената си прана (жизнена енергия), която подпомага усилията на болния да възстанови нормалните пранични условия. Лекарят оставя отпечатък в съзнанието на болния чрез своето поведение, тон, обноска. Лекарят (лечителят) влива в ума му силен ток от насърчителна и съживителна мисъл, която болният възприема телепатично. Връзката между двата ума за едно общо намерение произвежда директна сила. По този начин болният не само се освобождава от отрицателните мисли, но и абсорбира и разпределя по тяото много по-голямо количество жизнена енергия (прана). Така нареченото "умствено лекуване от разстояние" действа също така ефикасно - разстоянието не е преграда между болния и лечителя, докато съществува една силна це;ебна мисъл. И в двата случая лекарят създава една силна мисловна форма, пропита с прана, чрез която произвежда незабавен ефект върху болния. Моментални излекувания са ставали често по този начин, въпреки че малцина лекари са напреднали достатъчно, за да могат да изпращат мисъл - форми от този вид.
Най-важното при всички форми на лекуване е умът на болния да се настрои така, че да отпаднат всички неблагоприятни самовнушения, за да могат лечителят и Природата, ръка за ръка, да извършат своята работа безпрепятствено.

Духовно лечение
Това е рядко срещана форма на лечение, при което един духовно развит човек може да отпрати духовната си аура към дадено лице по такъв начин, че цялата система да се изпълни временно с нея и всяка аномалност да изчезне. Малцина са предявявали претенции, че притежават тази дарба. Духовното лечение се познава по резултата - болният се излекува веднага и напълно; организмът се възстановява бързо без никаква следа от немощ или физически недостатък. Истинското духовно лечение никога не се извършва като средство за печелене на пари. Справедливо е лекарите да искат възнаграждение за умствено или пранично лекуване във всичките му форми - те продават услугите си, все пак те отдавт от собствената си енергия, а и добрите и доброжелателните лечители усърдно работят и със своята психика. Но духовните лечители имат божествена привилегия. Духовното лечение не бива да се смесва с формите на психическото или умствено и пранично лечение. Духовнотолекуване е описано в Новия завет в деянията на ! духа, както се проявяват от Сина на Мария. Нека то ва да бъде критерият.
Когато лечителят започне да практикува споменатите способи (ще изключа духовното лечение), след време той ще излъчва целебна сила без да съзнава сам това. Но лечителят трбва да внимава да не се изтощи запасът му от прана и така да навреди на собственото си здраве. Добре е да се прилагат методи за допълнително снабдяване с прана. Неговото развитие в това отношение трябва да бъде постепенно, защото често пресилванията са вредни. Нямам за цел да ви подтиквам да ставате лечители. Просто тези думи са част от общия предмет. Помнете едно - запазването на здравето се постига чрез правилно мислене и живеене. Напредналият окултист се придържа към старата скучна поговорка: "Един грам предпазливост по отношение на здравето струва повече от килограм лечение". Сподели това във Facebook: Сподели във Фейсбук

Други статии от този експерт:

Пасиансът на Жрицата
Сценарии на сънищата
Китайски хороскоп
Самурайският меч носи мрачната си репутация на безпощадно оръжие
Сънят лекува!
Пророчески сънища
Архангелова задушница
Св. Архангел Михаил - небесният пълководец (8 ноември)
Вкусни рецепти с дървена кора
Таро е древна езотерична система
ОКУЛТНА ТЕРАПЕВТИКА
Съдба навреме
Третият знак отляво
Лошите качества на всички зодии
Кулинарен хороскоп за всички зодии
Подарък според зодията
Адиaнтум (Adiantum) - Обича топлината, но не и слънцето
Отношението ви към религията според зодията - Религиозен зодиак
2010 година – ревът на Тигъра
Шведски цветен хороскоп
Бъдни вечер e !
Поздрави и пожелания за Коледа!
Св. Йосиф – 26 декември
26 декември - Денят на татквците
Стефановден е! Честито на всички именници!
Именни дни през Декември
Тайнството на Парите
Психология на цветовете
Сценариите, които разиграваме или как да преодолеем нашата властна драма
Петте езика на любовта
50 Велики любовни балади с превод
Можем ли аа тълкуваме собствените си сънища?
Десетте любими израза на представителите на различните зодии
Тъмните страни на зодиите
За Завистта - Мъдри мисли
ЧЕСТИТА НОВА 2010 ГОДИНА
Васильовден
2 януари - СИЛВЕСТЪРОВДЕН
3 януари - Св. пророк Малахия
6 януари – Йордановден
Хороскоп януари - 2010 година
Годината на ТИГЪРА
Каква ще бъде 2010-та година?
Ивановден e
8 януари - Бабинден
Азбуката на съдбата
Рожденната дата и Цветята
Антонов ден - 17 януари
Атанасовден - 18 януари
Ивановден - 7 Януари

Бивш астронавт: Не сме сами във Вселената
1 февруари Трифоновден
Задушница преди Великия пост - 6 февруари
Празниците през февруари
На Месни Заговезни започва 40-дневният пост
Езотерик №1 Кубрат Томов:
Кубрат Томов: Съпругата ми ме ослепи
В "Горещо" Новини от Бъдещето с Кубрат Томов - Видео
Какво ще стане през 2010-а?! Ясновидци проговарят пред “Горещо”!
ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ - ЧИСЛАТА И ЧОВЕШКИЯТ ХАРАКТЕР
Кръщението
ЗВЕЗДИТЕ за 2010
Годишен хороскоп за 2010: Презареждане
На Сирни Заговезни искаме и даваме прошка
Свети Валентин - празник на любовта
Днес празнуваме Трифон Зарезан (по нов стил)
Китай посрещна годината на Тигъра - 14.02.2010г.
Поздрави и пожелания за Свети Валентин - 14 Февруари
Цветанка Рангелова в
"Мария в огледалния свят"
Нумерология за деня - 26 февруари
Хороскоп 20 - 26 февруари
8 март - Международния ден на жената
Импийчмънт???
Ясновидци срещу специалисти – Иван и Андрей имат гениална идея!
 
Маг Наско
Occultportal ©