Начало Експерти Материали Попитай Оракула Форум Окултен портал Хороскоп
Occultportal - Окултен портал
 


Име:
E-mail:
Съобщение:
 
Консултирайте се с:
Атанас Велков
Атанас Велков
Окултен наблюдател
0888040420 Skype икона
Визитка >>
Руми Атанасова
Руми Атанасова
Окултен наблюдател
0034610637687 Skype икона
Визитка >>
 Eли Маринова
Eли Маринова
нумеролог
+359896530106 Skype икона
Визитка >>
Азбуката на съдбата

Азбуката на съдбата

Публикувано от:

Окултпортал
Прегледана днес 1951 пъти
„В началото бе словото. И словото беше у Бога. И Бог бе словото. ”

Всички сме чували този библейски израз. С него започва евангелието на Йоан. Ако следим мисълта на антрополозите, то в такъв случай, този израз е един от основните идеи в монотеистичните религии и учения. Словото е сътворяващо следователно е магическо. А ако е така, защо и писмеността да не е такава? Всъщност от историческа гледна точка е, но в буквален смисъл дали е? Защо графичните символи на звуците да не влияят върху живота ни, личността ни? Дори защо графиката им да не е магическо? Да не забравяме, че само един човек св. Константин Кирил създал сам азбука - глаголицата. Вероятно цялата изградена от свещените символи на християнството. Защо и броят на буквите в името ни да няма важно значение? Казват, че съвършените имена се състоят от нечетен брой символи.

Азбуката на съдбата

Първият графичен символ от малкото ни име е носител на знанието за дареното ни от съдбата. Те са от значение през целия ни живот.

 • А се намира под влияние на начало, но също и възраждане. А диктува бодрост, дава му сили с помощта на интелекта.

 • Б  са надарени с постоянство и пробивни способности. Пресметливи, пък им е дадено желание към просвещение. Възможно е да бъдат и дребнави, ако оставят емоциите да ги водят.

 • В носителите са комуникативни, но и лениви. Обичат природата. Но оставят ли се на вътрешните си съмнения, губят приятели и пари.

 • Г са практични, изобретателни и с умение да оценяват правилно ситуацията. Имат слаби сърца, но и усещане за музика.

 • Д пропускат живота си, замечтани за бъдещето. Мъчи ги инат и гордост. Лошата страна на тази буква е безпардонността и невъздържаността.

 • Е зарежда с проницателност, стремеж към самоизява и обмяна на идеи. Но и с голяма доза бъбривост. Астралната природа на знака крие риск от нервни сривове заради близки хора.

 •  Ж  и  Й  новото начало в различните прояви на живота: материален, социален, духовен. Тези букви обаче крият тежка карма и издават склонност към комплексиране, егоцентризъм, дребнавост и потискане на другите. Дадено им е да избират към кой полюс да се насочат.

 • З дава богато въображение, интуиция и чувствителност. Но и със склонност към самоизолация. С това рискуват да увредят здравето си, особено половите и детеродните органи.

 • И символизира царството на ума. И  придава изтънченост, романтичност и сантименталност. И крие риск от зацикляне на едно житейско стъпало.

 • К означава издръжливост, проницателност, потайност, както и стремеж към власт. Тя обаче придава на индивида нестабилност и подсъзнателно люшкане в крайностите

 • Л означава път към Бога. Тя зарежда човека с богата фантазия и литературни способности на границата на пророкуването. Предразположението към леност и съзерцателност приспиват, но стремежът към материално благополучие подтиква и подбужда към действие.

 •  М е материалният свят и противоречията в него. Най-възвишената проява на буквата е саможертвата, а най-силното й качество е духовността.

 • Н са чепати характери, които ще се скарат и на мушиците, защо жужат по "неправилния" начин. Н вменява на човек голяма трудоспособност и едновременно с това отвращение от безполезната работа. Буквата символизира още брака, връзката между две души, слезли на Земята да се учат по пътя на най-големите противоречия.

 • О означава кръговрата на природата. Хората, които притежават име с тази буква, са с ясна мисъл и постигат целите си до край. Често се случва да не издържат на системен стрес и посягат към наркотични вещества.

 • П е увереност в собствените сили и склонност към философски размисли. Притежателите на буква П в името си са смели и настойчиви.

 • Р дава реализъм, решителност и висока работоспособност. Въпреки тези си качества хората с такъв крайъгълен камък трудно се изкачват в служебната йерархия. Само с нейна помощ може да насочите живота си в определена посока и тя да е печеливша.

 • С символизира материалното благополучие. Освен да привлича парите енергетиката на този магически символ предвещава много изпитания в живота, които за щастие хората преживяват доста леко с вродения си чип за здравомислие и позитивизъм.

 • Т носи силна поляризация на енергиите. Според учителя Петър Дънов вертикалната черта в символа отразява стремежа към духовното. Хоризонталната пък е телесното ограничение.

 • У означава молитва. За египтяните този символ означава човек, който се движи и мисли. Човекът под неговия знак е акуратен и педантичен, пресметлив и пестелив.

 • Ф от една страна дава на човека потребност да е пръв, да блести във висшето общество, да ползва всички блага на живота. От другата страна на тази монета обаче се крие огромна разрушителна мощ, която е като кутията на Пандора.

 •  Х зарежда с трифазен инат, който превръща личността в заложник на външни фактори и обстоятелства. Това може да се избегне, ако индивидът събуди вътрешните си сили.

 • Ц в името е символ на лидер, на целеустремен човек. Ако се водят от духовни подбуди, хората с тази начална буква в името се намират в хармония с Вселената. Правило е, че Ц имат проблеми в отношенията с родителите. 

 • Ч е грижовност, чувство за дълг и вярност към принципите. Буквата съдържа силна енергия за преодоляване на труднстите.

 • Ш  говори за спокойствие и стабилност, тънко чувство за хумор, такт и аналитичен ум.

 • Щ  имена с тази буква са рядкост. Във фамилията се проявява като интелектуалност. Сърдечните връзки с Щ са наситени с непредвидими обрати.

 • Ь символизира мекота и дори известна безхарактерност на натурата. Хората "ер малък" в името притежават рядката дарба да избягват скандали и конфликти.

 • Ъ предопределя с непредвидимост. Ако стои в името или фамилията, то човек не се поддава на никакви критерии и оценки, намира се зад предела на познаваемото.

 • Ю трудно се обезсърчава и унива. Зарежда с упоритост и взривоопасен темперамент. За тези хора е свойствена склонността към нарцисизъм и скъперничество

 •  Я носи кармата на Сизиф, който преодолява трудностите след отказ от своето его. Чрез буквата се засилва паметта. Хората, чиито астрални тела се намират в нейната орбита, могат да станат първокласни музиканти, бижутери. Носителите на буквата обаче често дразнят околните с прекомерните си амбиции и самовлюбеност.
По материали на книгите на Петър Дънов и в-к Стандарт.Сподели това във Facebook: Сподели във Фейсбук

Други статии от този експерт:

Пасиансът на Жрицата
Сценарии на сънищата
Китайски хороскоп
Самурайският меч носи мрачната си репутация на безпощадно оръжие
Сънят лекува!
Пророчески сънища
Архангелова задушница
Св. Архангел Михаил - небесният пълководец (8 ноември)
Вкусни рецепти с дървена кора
Таро е древна езотерична система
ОКУЛТНА ТЕРАПЕВТИКА
Съдба навреме
Третият знак отляво
Лошите качества на всички зодии
Кулинарен хороскоп за всички зодии
Подарък според зодията
Адиaнтум (Adiantum) - Обича топлината, но не и слънцето
Отношението ви към религията според зодията - Религиозен зодиак
2010 година – ревът на Тигъра
Шведски цветен хороскоп
Бъдни вечер e !
Поздрави и пожелания за Коледа!
Св. Йосиф – 26 декември
26 декември - Денят на татквците
Стефановден е! Честито на всички именници!
Именни дни през Декември
Тайнството на Парите
Психология на цветовете
Сценариите, които разиграваме или как да преодолеем нашата властна драма
Петте езика на любовта
50 Велики любовни балади с превод
Можем ли аа тълкуваме собствените си сънища?
Десетте любими израза на представителите на различните зодии
Тъмните страни на зодиите
За Завистта - Мъдри мисли
ЧЕСТИТА НОВА 2010 ГОДИНА
Васильовден
2 януари - СИЛВЕСТЪРОВДЕН
3 януари - Св. пророк Малахия
6 януари – Йордановден
Хороскоп януари - 2010 година
Годината на ТИГЪРА
Каква ще бъде 2010-та година?
Ивановден e
8 януари - Бабинден
Азбуката на съдбата
Рожденната дата и Цветята
Антонов ден - 17 януари
Атанасовден - 18 януари
Ивановден - 7 Януари

Бивш астронавт: Не сме сами във Вселената
1 февруари Трифоновден
Задушница преди Великия пост - 6 февруари
Празниците през февруари
На Месни Заговезни започва 40-дневният пост
Езотерик №1 Кубрат Томов:
Кубрат Томов: Съпругата ми ме ослепи
В "Горещо" Новини от Бъдещето с Кубрат Томов - Видео
Какво ще стане през 2010-а?! Ясновидци проговарят пред “Горещо”!
ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ - ЧИСЛАТА И ЧОВЕШКИЯТ ХАРАКТЕР
Кръщението
ЗВЕЗДИТЕ за 2010
Годишен хороскоп за 2010: Презареждане
На Сирни Заговезни искаме и даваме прошка
Свети Валентин - празник на любовта
Днес празнуваме Трифон Зарезан (по нов стил)
Китай посрещна годината на Тигъра - 14.02.2010г.
Поздрави и пожелания за Свети Валентин - 14 Февруари
Цветанка Рангелова в
"Мария в огледалния свят"
Нумерология за деня - 26 февруари
Хороскоп 20 - 26 февруари
8 март - Международния ден на жената
Импийчмънт???
Ясновидци срещу специалисти – Иван и Андрей имат гениална идея!
 
Маг Наско
Occultportal ©