Начало Експерти Материали Попитай Оракула Форум Окултен портал Хороскоп
Occultportal - Окултен портал
 


Име:
E-mail:
Съобщение:
 
Консултирайте се с:
Атанас Велков
Атанас Велков
Окултен наблюдател
0888040420 Skype икона
Визитка >>
Руми Атанасова
Руми Атанасова
Окултен наблюдател
0034610637687 Skype икона
Визитка >>
 Eли Маринова
Eли Маринова
нумеролог
+359896530106 Skype икона
Визитка >>
Кармата или как да създадем своя живот

Кармата или как да създадем своя живот

Публикувано от:

Шаман
Прегледана днес 2100 пъти

От окултна гледна точка, да признаеш кармата означава, че признаваш в крайна сметка и своята лична отговорност. Повечето хора под карма разбират ОРИС или СЪДБА, което е далеч от истината. В популярната представа съдба или орис ще рече, че в живота всичко е предопределено (отсъдено веднъж завинаги) - обикновено в отрицателен смисъл, и не подлежи на обжалване. Много хора биха възроптали срещу такава мрачна перспектива. От окултна гледна точка, кармата непрестанно се променя и по начало си е променлива. В окултен и метафизичен план под КАРМА трябва да се разбира дословно причини и следствия и по-точно, онези причини и следствия, които са породени от собствените ни мисли и действия. Смисълът на КАРМАТА се изразява с думите: Ние създаваме своя живот. Ние сме изцяло отговорни за всичко станало в нашия живот. Нищо не се току-така, ние сме тези, които карат нещата да се случват.

 

От гледна точка на кармата няма нито случайности, нито съвпадения. Никой нищо не може да ни направи, ако не му позволим (или подканим да го стори). Все по някакъв начин ние даваме тласък на своите взаимоотношения. Хората в нашия живот също си имат своя карма. Ако те предпочитат да ни напуснат, не можем да ги спрем, а ако предпочитат да останат, то имат равностоен принос в кармичните взаимоотношения. Казано най-просто, ако кармите на двамата си пасват, връзката е готова.

 

Отстрани някои събития могат да ни изглеждат случайни, но вглеждайки се внимателно разбираме, че ние сме изградили съответната обстановка, която се е оказала благоприятна за тяхната поява. Предизвикваме събитията, привличаме ги и участваме в тях.

 

Примиряването с дадена ситуация може да я удължи, това обикновено става съвсем несъзнателно. Може да включи и момент на съзнателен избор, че всъщност друг избор нямаме. Занимаем ли се по-задълбочено с идеята за кармата, пред нас ще се разкрие неподозирано широко поле за изява. Никой друг освен нас не се занимава с нашата карма, ние сме тези, които я правим.

 

Може да се случи да сме избрали да имаме други убеждения, това също е наша КАРМА - съгласно самото определение за КАРМА, човек сам избира своите възгледи, включително и този, че примерно КАРМА няма.

 

Изборът става и причина. Следствието - това са резултатите от нашия избор.
По своя характер кармата е нещо кумулативно, събирателно, сбор от натрупани причини и следствия. Заемем ли се съзнателно със своята КАРМА, ние ще можем да я променим и тогава ще съумяваме да превъзмогваме и тъй наречените реални избори. За да превъзмогнем и преобразим в един по-широк план своята КАРМА, е необходимо да вникнем и в идеята за превъплъщението. За целта се иска труд и време, но е достатъчно да започнем с наличните, реалните избори пред нас, т.е. КАРМАТА, свързана само с този ни живот.

 

Бисери от КАРМИЧНА мъдрост са: " Каквото си посял, това ще пожънеш. ", " Който нож вади, от нож умира. ", " Който гроб копае другиму, сам пада в него. "

 

КАРМАТА не е пасивна, тя не предлага и покорство. В нея всеки сам участва: Нещо съм избирал, в нещо съм участвал, нещо съм привлякъл или съм се постарал така да продължават нещата. КАРМАТА означава и активност, а от това следва, че по същия начин Аз мога да променя всичко в моя живот или моята КАРМА - като създавам, участвам или избирам. Имаме пълно право да създаваме нови причини и да си носим, разбира се и последствията. кармаОбикновено продължаваме да не си даваме сметка какво сме сторили и какво можем да сторим несъзнателно в своя живот. Точно тогава става така, сякаш нещата ни се случват и струпват изневиделица и най-често някой друг е виновен за всичко лошо връхлетяло ни като буря. Душата прави своя избор преди да се прероди, за да извърви пътя, който тя самата е избрала, веднага след прераждането забравя тази информация. Може да я възстанови с много труд и усилия, но това става вървейки по пътя и преодолявайки множество житейски уроци.

 

Новороденото едва ли може да се похвали с някакви спомени, но преживяното остава завинаги в нас, в някои от най-дълбоките пластове на подсъзнанието. Можем да решим да доведем информацията до нашето съзнание. Трябва да се запознаем с основните принципи на прераждането, по-точно със сегашния си живот. Всичко е въпрос на собствен избор, което означава да си поемем и отговорността. За да можем да се справим с КАРМАТА си, добре е да знаем кои са най-често срещаните проблеми, свързани с нея:

 

1. Ирационални страхове и фобии, чийто произход не може да бъде установен в сегашния ви живот.

 

2. Чувството за вина или чувството за малоценност (често в някоя конкретна област) като устойчив модел за поведение, който също не може да бъде обяснен с досегашния ви житейски опит.

 

3. Необходими на пръв поглед сексуални страхове или натрапчиви фантазии (указващи се обикновено КАРМИЧНИ ВЪЗПОМЕНАНИЯ). 

 

4. Лични предразсъдъци, които изглеждат нелепи и ирационални на фона на сегашните ви идеали и нравствени ценности. Някога са били напълно уместни, но това е било много отдавна.

 

5. Проблемите на самоличността (Не играя ли чужда роля?) 

 

6. Необяснима с нищо хипохондрия или страх от смъртта (възпоменания за предишна смърт могат да предизвикат сериозни КАРМИЧНИ НЕВРОЗИ) По този начин могат да се обяснят и фобии, като страх от пожар, височина, вода и т.н.

 

7. Не на последно място можем да споменем и трудните и неясни взаимоотношения.

 

Душите се търсят във времето и се прераждат на групи. Това обяснява и връзките помежду ни и харесването даже. Доверието не се изгражда за десет минути. Доста от нас по рождение са предубедени. Често обаче срещаме някой и имаме чувството, че го познаваме поне от дест години при все, че го виждаме за пръв път. Срещаме се за да развържем собствените си КАРМИЧНИ ВЪЗЛИ, даваме и вземаме, и всеки от нас продължава по своя предварително избран път. Можем да изберем да сме заедно и да останем в общия избор на споделена КАРМИЧНАТА ЛИНИЯ. Това може да бъде формирано като действие (КАРМА) върху фундамента на някое от нивата на взаимната любов. Любов в различните й варианти на взаимообвързващи действия.

 

Най-доброто и точно обяснение за КАРМА се крие в словата на мъдреца:

 

И както мъжа заблуден, действайки, с действията си е обвързан, с непривързаност действа мъдрият. Мъдрият йогин в делата изкусен, към дела побуждавайки хората, нека с бездействието си да не смущава простия, този, който с действие е обвързан.

 

Изскуството да променим света около себе си и да променим КАРМАТА си, като я моделираме така, както ние сме решили, изисква от нас да мислим правилно, да желаем правилно, да действаме правилно. За целта трябва да се вгледаме първо навътре и да открием кое в нас ни пречи на Пътя (нашата КАРМА).

 

Законът за КАРМАТА изисква от човека той да поеме пълна отговорност за съдбата си. Много хора са болни от загуба на смисъл, защото се опитват да се отърват от отговорността. Търсим ли смисъла, намираме първо вината. Ако приемем вината, ще ни се разкрие и смисъла. Както човек с новия ден не може да зачеркне досегашните си дела, мисли и действия, така и човек не може с ново прераждане да изчисти миналото, а трябва да преде досегашната нишка. Може да се опита да я плете равна и красива.

Автор:Сподели това във Facebook: Сподели във Фейсбук

Други статии от този експерт:

Шаман
Да разбереш Шаманизма
Свастиката
Как да се храним през пролетта
Как да се храним през лятото
Как да се храним през есента
Как да се храним през зимата
Любовта и числата
Изчислете своята лична година
Шамана ни води към истината как да се пазим
Шаманска медицина
Свещенни предмети в Шаманизма
Магии се развалят с шамански ритуали
Числото на вашия дом
Нумерологична прогноза за 2008 година
Скъпоценните камъни
Цветарство под зодиака или от какво се нуждаят вашите цветя?
Гадаене с червени скъпоценни камъни
Стихии и съдба
Трепетник
Ръката на Фатима
Как да се предпазим от манипулатори
Прераждане
Дори да не вярваш, подковата пази дома ти
Шамани владеят полови магии
Цветотерапия
Талисманите и Амулетите
ФЪН ШУЙ
Мотива на Психичичната атака
Как да се предпазим от Манипулатори
Магията на цветовете
Пръстенът - символ на вечност, власт, вярност
Mагия ли е хаосът
Общуването като тайнство
За какво говорят цветята
Еротичният език на бижутата
Тайната сила на парите
Шаманизмът е най-старата магическа и мистична традиция
Шаманите се появяват по време на криза
Шаманизма у Българите
Oмразата отнема смисъла на живота
Любовта е цвете на свободата
Гадаене със знаци
Доминото като метод на гадаене
Гадаене на кафе
Магически зар
Гадаене по номера на банкнота
Лесно ли Ви нараняват?
Значението на съня за организма
Победи себе си!
Магията на внушението
Подсъзнанието може всичко
Любовта е цвете на свободата
Здраве и бойни изкуства
Защо правим любов?
Спортове за по-фин силует
Oмразата отнема смисъла на живота
Животворната сила на цветята и фън шуй
Индиански хороскоп
Как да намерим числото на живота си?
Весел хороскоп
Месецът, в който сте родени, влияе върху съдбата ви
Индианска астрология
Никулден
Студентски празник 8-ми декември
9 декември - Зачатие на Св. Анна. Празник на майчинството.
За Сънохващача
Значение на цифри в сънят
Цветови решения според фън шуй
10 декември - Международен ден за правата на човека
Зодиите – кой как обича
Как да тълкуваме сънищата
Мистичното внушение на камъните
Руните като магически символи
КОЛЕДНИЧЕ
Mонарда
Ш А М А Н И З Ъ М
Тайните на Мадарския конник
Определете Вашия камък в зависимост от:
КАРМИЧНА АСТРОЛОГИЯ
Прераждането и връщането към минал живот
Къде да празнуваме Коледа? Йерусалим – свещена земя
Магията на камъните
Цветът ти казва това!
Кармата или как да създадем своя живот
Днес е 3-ти март! Освобождението на България!
ЧЕСТИТ 3 МАРТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!! ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С ПРАЗНИКА -БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И НЕКА БОГ Е С НАС !!!
Честваме 132 години от Освобождението
Българската православна църква навърши 1140 години
Баба Марта се разлюти
Днес е Благовещение, у нас му казват Благовец
Света Четиридесетница
Цветница
Ц в е т н и ц а
Страстната седмица
Вторник на Великата седмица
Сряда на Великата седмица
ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК - Четвъртък на Великата седмица
ВЕЛИКИ ПЕТЪК или Разпети петък - Петък на Великата седмица
ВЕЛИКА СЪБОТА - Събота на Великата седмица. Слизането на Иисуса Христа в ада
ВЕЛИКДЕН - Христос воскресе! Воистина воскресе! - Христос възкръсна! Наистина възкръсна!
Подвижните празници от Великден до Петдесетница
6 декември – Никулден
 
Маг Наско
Occultportal ©