Начало Експерти Материали Попитай Оракула Форум Окултен портал Хороскоп
Occultportal - Окултен портал
 


Име:
E-mail:
Съобщение:
 
Консултирайте се с:
Атанас Велков
Атанас Велков
Окултен наблюдател
0888040420 Skype икона
Визитка >>
Руми Атанасова
Руми Атанасова
Окултен наблюдател
0034610637687 Skype икона
Визитка >>
 Eли Маринова
Eли Маринова
нумеролог
+359896530106 Skype икона
Визитка >>
Цветарство под зодиака или от какво се нуждаят вашите цветя?

Цветарство под зодиака или от какво се нуждаят вашите цветя?

Публикувано от:

Шаман
Прегледана днес 1411 пъти

Любителите на стайни цветя често се оплакват, че някои растения не растат добре в техния дом. Дори когато те много старателно се грижат за тях, не могат да ги върнат към първоначалното добро състояние и добър външен вид. Понякога растенията боледуват, нападат ги вредители и болести, които не успяват да победят и с най-ефикасните средства. За това има няколко причини, но една от тях е свързана с характерните особености на хората, родени под различните знаци на Зодиака.


Като правило, родените под знака на Скорпиона например се оплакват, че растенията, които те отглеждат, често се нападат от насекоми-паразити; Телците често са недоволни, че цветята им растат твърде бавно, а цветята и растенията при Близнаците трудно цъфтят и вързват плод. Опитът показва, че проблемите на цветари, родени под един и същи зодиакален знак, са твърде сходни.

Именно определени особености на нашите характери и енергията на нашия зодиакален знак създават благоприятните условия за паразити, които нападат нашите растения, спомагат за твърде буйния растеж или пречат на цветята да цъфтят. Всеки може да стане добър любител цветар, но за това е полезно да знае най-вероятните проблеми, които могат да възникнат при отглеждането на неговите зелени любимци и за тайните на цветарството според Зодиака.

Любителите цветари, родени под знака на Овена могат да се сблъскат с проблема - бързо изсъхване на почвата, в която растат техните цветя и като следствие - изсъхване на растенията. Макар огнената стихия да включва три знака, Овенът е най-горещият от тях. Неговата гореща природа, вътрешната температура и импулсивност поглъщат влагата от растенията, за които той се грижи. За да са здрави, на вашите растения им е нужно по-обилно поливане отколкото препоръчват справочниците.

Когато се грижат за цветятя си, Телците трябва да не забравят чувството си за мярка. Телецът е икономичен знак и неговите растения могат да страдат от излишно пренаторяване, прекалено поливане или силно осветяване. Растенията, поверени на Телеца, са подчинени на законите за икономичност във всичко, затова те ще се чувстват по-добре при недостиг на хранителни вещества, няма смисъл да бъдат глезени с различни торове. Подхранвайки и поливайки растенията си, винаги спазвайте инструкциите, не завишавайте дозата на хранителните вещества, дори малко ги намалете, не подхранвайте цветята си през зимата, а през лятото ги предпазвайте от излишна слънчева светлина.

Растенията, за които се грижат Близнаците, могат да растат много бързо, изтегляйки се нагоре, но и встрани. Това е свързано с факта, че Близнаците са знак на комуникациите и движението. Този знак отговаря и за обмяната на веществата. Бързият ръст на цветята е благоприятен за стайните растения, но интензивното им израстване ускорява обмяната на веществата и честото им подхранване става необходимост. Ако не искате да виждате своите зелени любимци как се изтеглат нагоре и загиват от изтощение, подхранвайте ги по-често с разнообразни хранителни смеси. Близнаците са въздушен знак, който в голяма степен отразява същността на тази стихия. Затова растенията, отглеждани от Близнаци, се чувстват добре в стая със свеж въздух. Честото наторяване и чистият въздух - това са двете тайни на успеха на цветарите Близнаци.

Нерядко любителите цветари, родени под знака на Рака се оплакват, че техните растения умират внезапно в разцвета на силите си. Ракът е водна стихия и като правило, причината техните цветя да се разболеят и да загинат е най-често преувлажняването на почвата или прекалено влажният въздух. Често зелените питомци на Рака страдат от загниване на корените, предизвикано от такова преувлажняване на почвата. Не заливайте толкова обилно с вода цветята си, особено през зимата, давайте възможност на почвата в саксиите да позасъхне, тогава проблемите ви при отглеждането на растенията ще бъдат много по-малко.

Растенията, за които се грижи Лъвът, независимо от техния зодиакален знак, се нуждаят от по-силно осветление. Слънцето управлява този знак, което го прави знак на светлината и любовта. Вашите растения ще се чувстват прекрасно, ако им помогнете да се наслаждават на светлината, като ги поставите на най-светлото място в стаята и им осигурите допълнително осветяване. Известно е, че растенията се чувстват по-добре, ако човекът, който се грижи за тях, не подхожда формално към нуждите им, а разговаря с тях. Най-голяма полза от разговорите с растенията ще получи именно Лъвът. Роден под знака на любовта, любителят цветар Лъв трябва да покаже .на своите цветя и с думи, и с действия, че ги обича.

Девата е земен знак, което прави необходимост за Девите, занимаващи се с цветарство старателните грижи за растенията. За да се чувстват добре цветятя, които отглежда Девата, тя трябва да ги заобиколи с грижа, да им служи. За Девите не съществува универсален съвет, който ако тя следва, да й гарантира силни и красиви растения. Нейните растения трябва да чувстват, че за тях се грижат. Поливайте редовно, избърсвайте праха от листата, не оставяйте цветята дълго време да се мъчат в прекалено малки саксии, изрязвайте сухите листа, вързвайте виещите се стъбла, бъдете бавачка за своите любимци и тогава те няма да боледуват.

Цветарите, родени под знака на Везните, ако искат да виждат своите цветя силни и здрави, е полезно да знаят, че те се нуждаят не толкова от наторяване, колкото от красива саксия и редовна грижа за външния им вид. Везните са знак-естет, знак, който се стреми към хармония и каквито и растения да отглежда човек, роден под този знак, те ще бъдат здрави, ако листенцата им бъдат винаги измити, а клонките акуратно подрязани. Разбира се, че трябва и да се поливат, и да се наторяват стайните растения, но Везните ще имат прекрасна градина не толкова с помощта на редовно наторяване, колкото ако контролират естетическия вид на растенията си. Завъртайте по-често саксията с цветето, за да не се изгърбва то, устремено към светлината, отстранявайте изсъхналите листа и прецъфтелите цветове, които развалят външния му вид, подрязвайте пищните растения, придавайки на короната красива форма.

Скорпионите, любители на стайни цветя, нерядко негодуват от нашествието на всякакви насекоми вредители в тяхната градинка. Такава е природата на Скорпиона, привличаща опасни, болестотворни паразити. Скорпионът е единственият знак, изначално притежаващ отрова. Не е задължително представителите на този знак да са с неприятен, отравящ характер, но в тях има потенциална отровна енергия. Съветът към цветарите, родени под знака на Скорпиона, е те по-активно да използват средства за защита и борба с вредителите, профилактично да пръскат растенията си с инсектициди, да добавят в почвата дървесна пепел, за да отблъскват припълзяващите към техните цветя вредители.

Ако сте родени под знака на Стрелеца и искате да си отгледате хубава градинка със стайни растения, не ги поставяйте далече от прозорците. Стрелецът постоянно се стреми надалеч и растенията, оказващи се под опеката на представители от този знак, ще бъдат доста целеустремени, силно ще се изтеглят дори през зимата, когато активността им е най-малка. Стрелецът е огнен знак и независимо от това към кой знак се отнася растението, за което той се грижи, то ще се нуждае през цялата година от светлина и топлина. Колкото по-далеч от източника на светлина се окажат вашите цветя, толкова по-настойчиво и стремително те ще се протягат към прозореца. Това може да ги изтощи, затова ги поставяйте възможно най-близо до прозореца или ги осветявайте допълнително.

Козирогът е представител на земната стихия, но неговата земя е кристализирала и е станала скала, затова основните му проблеми при отглеждането на стайните растения, ще бъдат свързани с недостатъчно рохкава почва. Вашите цветя могат да боледуват и да растат лошо поради прекалено уплътняване на почвата. За да имате успех в отглеждането на вашите цветя, добавяйте в саксиите пясък и торф за да е по-рохкава пръстта, правете дренаж и по-често разрохквайте горния слой на пръстта в саксията.

Водолеят цветар трябва да разчита повече на "чудо", на "леката си ръка", отколкото на торове и препоръките на професионалните ботаници. Водолей е знак на изненадите, затова е невъзможно да се предскаже с какви проблеми той ще се сблъска при отглеждането на своите цветя. Той трябва винаги да е нащрек, понеже неговите растения могат да се разболеят внезапно. Но въздушната стихия на този знак все пак подсказва нещичко: всички растения, които отглежда Водолеят се страхуват от течение; студеното течение в стаята при висока температура може да бъде за тях фатално.


Рибите - последният знак на Зодиака, знак на мъдрост, одухотвореност, божественост. Всички растения, които биха отглеждали представителите на този знак, ще бъдат чувствителни към духовното ниво на своя стопанин. Рибите са най-далече от суетата на материалния свят, затова в дома им стайните растения могат да живеят доста дълго без да бъдат наторявани и почти без да бъдат поливани. По-нужна им е духовната храна. За да процъфтява домашната градинка, може да извършите освещаване, да поливате цветята си с осветена вода и когато общувате с тях, забравете всекидневните си материални грижи.

При колективното отжлеждане на цветя, енергийните потоци са различни, като самите хора, които се грижат за тях. За да се постигнат добри резултати като цяло, трябва да се съчетаят тайните на успеха в цветарството за различните знаци, под които са родени тези хора. Понякога обаче, когато тези тайни са взаимноизключващи се, като в случая с Телец и Близнаци, е много трудно да се отгледа силно растение.


Опитните цветари знаят, че стайните растения привикват към своя стопанин, към определен начин на общуване и грижа. Поверени на друг човек, растенията лесно могат да заболеят или дори да загинат. Свързано е с това, че те изпадат в шоково състояние, получавайки нов покровител и заедно с това нови енергии, които се изливат върху него, и не му достигат обичайните енергии и общуването, към което растението е привикнало. Затова не се учудвайте и не обвинявайте човека, на чиито грижи сте оставили цветята си през лятната отпуска. Дори да са се грижили най-съзнателно за тях, връщайки се от почивка, твърде е възможно да ги откриете в незавидно състояние. Причината не е в липсата на грижи.


Стайните растения могат да лекуват душата и тялото ни, те хармонизират състоянието на атмосферата в дома ни, но за това помагаме и ние самите, със своето отношение към растенията, помагайки им да подобряват живота ни. Затова, за да се отгледа едно здраво и силно растение, способно да ни избавя от лошото настроение и болести, и да помага за по-чист въздух в дома ни, за него трябва да се грижим самите ние.


Всяко растение, както и всеки човек изисква индивидуален подход. Описаните тук тайни на успеха в отглеждането на стайните цветя, съвсем не са всичко, от което се нуждаете, за да имате хубави цветя, но могат да ви бъдат полезни.

Използвани са материали от книгата на Е. Мазова - "Музиката на стайните растения"
Източник: http://margaritta.dir.bg

Ива ИвановаСподели това във Facebook: Сподели във Фейсбук

Други статии от този експерт:

Шаман
Да разбереш Шаманизма
Свастиката
Как да се храним през пролетта
Как да се храним през лятото
Как да се храним през есента
Как да се храним през зимата
Любовта и числата
Изчислете своята лична година
Шамана ни води към истината как да се пазим
Шаманска медицина
Свещенни предмети в Шаманизма
Магии се развалят с шамански ритуали
Числото на вашия дом
Нумерологична прогноза за 2008 година
Скъпоценните камъни
Цветарство под зодиака или от какво се нуждаят вашите цветя?
Гадаене с червени скъпоценни камъни
Стихии и съдба
Трепетник
Ръката на Фатима
Как да се предпазим от манипулатори
Прераждане
Дори да не вярваш, подковата пази дома ти
Шамани владеят полови магии
Цветотерапия
Талисманите и Амулетите
ФЪН ШУЙ
Мотива на Психичичната атака
Как да се предпазим от Манипулатори
Магията на цветовете
Пръстенът - символ на вечност, власт, вярност
Mагия ли е хаосът
Общуването като тайнство
За какво говорят цветята
Еротичният език на бижутата
Тайната сила на парите
Шаманизмът е най-старата магическа и мистична традиция
Шаманите се появяват по време на криза
Шаманизма у Българите
Oмразата отнема смисъла на живота
Любовта е цвете на свободата
Гадаене със знаци
Доминото като метод на гадаене
Гадаене на кафе
Магически зар
Гадаене по номера на банкнота
Лесно ли Ви нараняват?
Значението на съня за организма
Победи себе си!
Магията на внушението
Подсъзнанието може всичко
Любовта е цвете на свободата
Здраве и бойни изкуства
Защо правим любов?
Спортове за по-фин силует
Oмразата отнема смисъла на живота
Животворната сила на цветята и фън шуй
Индиански хороскоп
Как да намерим числото на живота си?
Весел хороскоп
Месецът, в който сте родени, влияе върху съдбата ви
Индианска астрология
Никулден
Студентски празник 8-ми декември
9 декември - Зачатие на Св. Анна. Празник на майчинството.
За Сънохващача
Значение на цифри в сънят
Цветови решения според фън шуй
10 декември - Международен ден за правата на човека
Зодиите – кой как обича
Как да тълкуваме сънищата
Мистичното внушение на камъните
Руните като магически символи
КОЛЕДНИЧЕ
Mонарда
Ш А М А Н И З Ъ М
Тайните на Мадарския конник
Определете Вашия камък в зависимост от:
КАРМИЧНА АСТРОЛОГИЯ
Прераждането и връщането към минал живот
Къде да празнуваме Коледа? Йерусалим – свещена земя
Магията на камъните
Цветът ти казва това!
Кармата или как да създадем своя живот
Днес е 3-ти март! Освобождението на България!
ЧЕСТИТ 3 МАРТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!! ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С ПРАЗНИКА -БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И НЕКА БОГ Е С НАС !!!
Честваме 132 години от Освобождението
Българската православна църква навърши 1140 години
Баба Марта се разлюти
Днес е Благовещение, у нас му казват Благовец
Света Четиридесетница
Цветница
Ц в е т н и ц а
Страстната седмица
Вторник на Великата седмица
Сряда на Великата седмица
ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК - Четвъртък на Великата седмица
ВЕЛИКИ ПЕТЪК или Разпети петък - Петък на Великата седмица
ВЕЛИКА СЪБОТА - Събота на Великата седмица. Слизането на Иисуса Христа в ада
ВЕЛИКДЕН - Христос воскресе! Воистина воскресе! - Христос възкръсна! Наистина възкръсна!
Подвижните празници от Великден до Петдесетница
6 декември – Никулден
 
Маг Наско
Occultportal ©