Начало Експерти Материали Попитай Оракула Форум Окултен портал Хороскоп
Occultportal - Окултен портал
 


Име:
E-mail:
Съобщение:
 
Консултирайте се с:
Атанас Велков
Атанас Велков
Окултен наблюдател
0888040420 Skype икона
Визитка >>
Руми Атанасова
Руми Атанасова
Окултен наблюдател
0034610637687 Skype икона
Визитка >>
 Eли Маринова
Eли Маринова
нумеролог
+359896530106 Skype икона
Визитка >>
Еротичният език на бижутата

Еротичният език на бижутата

Публикувано от:

Шаман
Прегледана днес 1585 пъти

Има много видове накити, много възможности те да бъдат демонстрирани, но мотивите, които подтикват хората да украсяват собственото си тяло — от главата до петите, не са толкова много. Ако успеем да пренебрегнем стойността и предназначението на едно бижу и го възприемем единствено като украшение, то сигнализира по специфичен начин личността и мотивацията на неговия притежател.


Едно бижу обикновено не служи за никаква полезна цел. Именно неговата безполезност и техническа нецелесъобразност го правят особено изразително, характеризиращо личността на неговия собственик.
Когато един човек си купува накит, той прави своя избор особено внимателно, проявявайки чувствителност, която му подсказва красив ли е този предмет, т.е. дали отговаря на неговия вкус, дали е в хармония с неговия образ, емоционалност и еротично излъчване.

Бижуто като еротичен сигнал

Чувствителността и еротиката се отнасят към интимната област, защото те обхващат очаквания и отношения, които техните притежатели най-малко биха искали да бъдат критикувани или поставяни в неизгодна позиция. При избора на бижу, както при еротичното поведение, се има предвид емоционалната съгласуваност. Онова, което в интимната област се изразява като еротика, може да се отрази по съответен начин в нагласата при избора на едно украшение. Затова бижуто се превръща в еротичен сигнал на личността, неин еротичен изказ.

Би трябвало да се прави разлика каква именно част от тялото и с какво бижу се украсява. Ще се съгласите, че една златна верижка говори за различни неща в зависимост от това дали се носи на шията, на корема или на крака. Един и същ пръстен с диамант променя своето значение в зависимост от това дали е поставен като на безименния пръст или на кутрето, дали до него има още един пръстен или е единственото украшение върху ръката.

Обикновено едно бижу привлича вниманието изобщо към тялото, а не само към областта, която украсява. Обеците подчертават и отбелязвата не само ухото, а по-скоро лицето като цяло. Гривната привлича погледа не към китката, а към горната част на ръката до рамото. Една верижка на крака насочва погледа към цялата област на краката. Пръстенът въвежда в полезрението цялата ръка до китката.

Пръстените, които украсяват ръцете

Всеки пръст на ръката има свое собствено изразително значение. В зависимост от това къде е поставен пръстенът, сигналът, който той подава, е различен.


Безименният пръст представлява възприемчивата, чувствителна и сантиментална област на човешкия характер. Ако върху него е поставена венчална халка, това говори за съпружеството като състояние. Ако на същия безименен пръст е поставен пръстен като украшение, тогава този пръстен може да подскаже много за душевното състояние на своя собственик. Ако пръстенът не е голям е неговият модел и изработка е традиционен, със случайни орнаменти и декорация, това може да предположи, че душевната нагласа по отношение на любовния партньор не е диференцирана. Докато един прекалено голям пръстен върху безименния пръст, с много украса, който провокационно се набива в очи от пръв поглед, подсказва, че е твърде възможно и емоционалното поведение на този, койно носи този пръстен, е прекалено бурно и екзалтирано или дори истерично.

Същият пръстен, поставен на средния пръст, още повече подчертава и драматизира тази характеристика, тъй като средният пръст представя областта на чувството за собствено достойнство, самолюбието и тщеславието.

Показалецът изразява целеустременото волево поведение, инициативността в действията. Онзи, който носи пръстен върху показалеца си, той украсява своите волеви импулси и по всяка вероятност е властен диктатор, самонадеян, самоуверен и надменен човек.

Най-малкият пръст, кутрето — често ли го виждаме "аристократично" отклонено встрани? И в прекия, и в преносния смисъл той лесно се отклонява от определената посока — става дума и за любовен флирт, и за "кръшкане"... Такива еротични или духовни "отклонения" могат да бъдат своенравни, капризни или оригинални. Онзи, който украсява кутрето си, показва чрез пръстена, използвайки го макар и несъзнателно, по какъв именно начин би искал да преживее своето собствено своеобразие.

Ако някой носи върху кутрето си пръстен с брилянт в традиционен златен обков, то този човек има претенциите на необикновена, особена, забележима и обществено значима личност.

Ако пък млада дама носи върху кутрето си няколко изискани, естетично и хармонично подбрани нетрадиционни халки, може да се предположи, че тя търси оригинални стимули или мотиви и с внимание и любопитство възприема еротичното и привлекателното; при това със сигурност би искала да изпита много нови впечатления.

А що се отнася до златната верижка като декоративен символ тя е едно срамежливо прикриване на кокетна привлекателност. Поставена върху глезена на крака, тя е сигнал за една открита натура, разкрепостена и сексуална. Този, който се грижи не само за лицето и ръцете си, но и за своите крака и стъпала и ги украсява, той обича не само с главата и със сексуалния си орган, но и с цялото си тяло, което при него е чувствително и сладострастно. Не напразно индийките са украсявали своите стъпала с накити и цветни бои.

Личните мотиви

Питайки се за мотивите, които карат хората да се украсяват с бижута, би трябвало да си зададем въпроса защо пък някои избягват всякакви бижута и не използват украшения. Една част от хората държи да се появява в околния свят "накичени" и гримирани, други предпочитат изобщо да са без украси.

Първите биха искали с помощта на емоционално, привлекателно възбуждащо средство — украшението — да представат себе си като личност. Втората група, тези, без украшенията, искат да ценят личността им и качествата им без тези материални сигнали. Деловите, работещи хора възприемат външните прояви според функционалното, целесъобразно поведение. В противовес на тази разумна външна фасада са богато декорираните хипита и пънкари с тяхната специфична идеология на чувствата.


Основните мотиви са четири

Този, който използва украшения, прави това под влиянието на четири различни типа мотиви и по този начин непреднамерено издава образа на своите собствени интимни еротични преживявания.

1 - Стремеж към защитеност и безопасност.
2 - Стремеж към престиж.
3 - Стремеж към сексуално раздразнение.
4 - Стремеж към красота.


В следствие на тези четири съвършено различни мотиви, човек избира и предпочита четири различни вида украшения. И понеже тези четири различни вида накити трябва да удовлетворят различни потребности, те се различават по своя материал, размери и обработка.

При оценка на мотивите, диктувани от съответната потребност, формата и цветът на бижуто има важно значение, защото изразява емоционалната нагласа, докато в същото време стойността е важна само при избора на достатъчно престижни бижута.

1 - Не особено големи, прецизно изработени накити говорят за стремеж към защитеност и безопасност. Не е случайно, че в повечето случаи украшението е дребно, малко. Това, което е малко и слабо трябва да бъде заобиколено с грижа, нуждае се от грижливо, изпълнено с любов, внимание. Точно такава емоционална нагласа по отношение на накитите придобиват хората, които биха искали да видят в тяхно лице достойна за любов скъпоценност. Те търсят и се възхищават от такива украшения, които със своя външен вид създават впечатлението, че са изработени с много любов, с безкрайно старание и търпение.

Едно такова малко бижу съвсем не е обезателно да е скъпо. Понякога, което е особено характерно за накитите, изработени от народни майстори, украшенията се изработват от прост метал, керамика и полускъпоценни камъни или от дърво и плодови костилки. Миловидните и симпатични накити, малките скъпоценности на възрастните са това, което са меките плюшени играчки за децата.

2 - Престижни бижута издават стремеж към значимост.
Скъпото бижу е едно разумно капиталовложение с определен риск за сметка на многократното използване. Украшението, възприемано като влагане на значителни средства има това преимущество, че може да бъде подарено на съпругата и след това тя да бъде показвана богато украсена, за да бъде демонстрирано пред всички благосъстояние, положение, значимост. Всички тези неща, подобно на диамантената игла, масивните златни гривни, верижки и огромни пръстени са само една форма на снобизъм. Което, разбира се, в днешно време не разбират мнозина от новобогаташите.

Такива традиционни украшения като огърлица от истински перли, пръстен с диамант, сапфир в брилянтен обков, златни гривни и ланци сигнализират традиционните претенции за престиж и високо положение.

3 - Предизвикателни, дразнещи украшения изразяват стремеж към секс.Татуировката върху гърдите не винаги е изкуство, но във всеки случай е вид украшение. Кожената гривна — не винаги се носи, за да предпази физически китката, доста по-често е украшение, сигнал, че срещу нас е "твърд и суров мъж". Стоманените вериги на китката също нямат нищо общо с плен и затвор, а обозначават твърд и суров мъж, който иска да се освободи от собствената си неувереност в себе си.

Всякакви животински зъби, парченца кожа, които се окачват на врата, пайети, а така също и кожени яки и маншети на връхните дрехи — всичко това са украси със сексуален, подчертан дразнещ характер . Те обаче подчертават не една сурова мъжка изразност, за каквато стана дума при металните вериги и кожени детайли, а изразяват привлекателността и възбудимостта на един мек, увлечен от играта, ласкав мъж, който лесно се сближава.

Дразнещите украшения, като например татуировки и макиаж, хвърлящи се в очи, често излъчват провокация, целят привличане на вниманието и понякога имат явно екстравагантен характер. И намерението на онези, които носят такива украшения, няма нищо общо с желанието да изглеждат прекрасно, подобно на една дама с красиво бижу, а е в това да дразнят, предизвикват, възбуждат, провокират, стимулират.

4 - Естетически оформени, стилни украшения говорят за стремеж към красота. Стилно и естетически оформено обикновено се смята онова украшение, което е избрано с вкус. Това могат да бъдат клипсове или обеци, но така подбрани, че да са в хармония и да подхождат на прическата и дрехата. Ръчен часовник, който се носи поради целесъобразност и необходимост, може да бъде и просто един технически хронометър, с каишка, висящ от ръката, но може да бъде и детайл, украсяващ ръката.

Онзи, който използва накити, за да украси себе си, комбинирайки елегантно подбрани вещи, съчетавайки ги в съответствие със своята личност, така че те да въздействат естетически като едно цяло, той наистина разбира езика на красотата и хармонията в живота.

Източник: http://margaritta.dir.bg/2avgust/05nakiti.htm

 Сподели това във Facebook: Сподели във Фейсбук

Други статии от този експерт:

Шаман
Да разбереш Шаманизма
Свастиката
Как да се храним през пролетта
Как да се храним през лятото
Как да се храним през есента
Как да се храним през зимата
Любовта и числата
Изчислете своята лична година
Шамана ни води към истината как да се пазим
Шаманска медицина
Свещенни предмети в Шаманизма
Магии се развалят с шамански ритуали
Числото на вашия дом
Нумерологична прогноза за 2008 година
Скъпоценните камъни
Цветарство под зодиака или от какво се нуждаят вашите цветя?
Гадаене с червени скъпоценни камъни
Стихии и съдба
Трепетник
Ръката на Фатима
Как да се предпазим от манипулатори
Прераждане
Дори да не вярваш, подковата пази дома ти
Шамани владеят полови магии
Цветотерапия
Талисманите и Амулетите
ФЪН ШУЙ
Мотива на Психичичната атака
Как да се предпазим от Манипулатори
Магията на цветовете
Пръстенът - символ на вечност, власт, вярност
Mагия ли е хаосът
Общуването като тайнство
За какво говорят цветята
Еротичният език на бижутата
Тайната сила на парите
Шаманизмът е най-старата магическа и мистична традиция
Шаманите се появяват по време на криза
Шаманизма у Българите
Oмразата отнема смисъла на живота
Любовта е цвете на свободата
Гадаене със знаци
Доминото като метод на гадаене
Гадаене на кафе
Магически зар
Гадаене по номера на банкнота
Лесно ли Ви нараняват?
Значението на съня за организма
Победи себе си!
Магията на внушението
Подсъзнанието може всичко
Любовта е цвете на свободата
Здраве и бойни изкуства
Защо правим любов?
Спортове за по-фин силует
Oмразата отнема смисъла на живота
Животворната сила на цветята и фън шуй
Индиански хороскоп
Как да намерим числото на живота си?
Весел хороскоп
Месецът, в който сте родени, влияе върху съдбата ви
Индианска астрология
Никулден
Студентски празник 8-ми декември
9 декември - Зачатие на Св. Анна. Празник на майчинството.
За Сънохващача
Значение на цифри в сънят
Цветови решения според фън шуй
10 декември - Международен ден за правата на човека
Зодиите – кой как обича
Как да тълкуваме сънищата
Мистичното внушение на камъните
Руните като магически символи
КОЛЕДНИЧЕ
Mонарда
Ш А М А Н И З Ъ М
Тайните на Мадарския конник
Определете Вашия камък в зависимост от:
КАРМИЧНА АСТРОЛОГИЯ
Прераждането и връщането към минал живот
Къде да празнуваме Коледа? Йерусалим – свещена земя
Магията на камъните
Цветът ти казва това!
Кармата или как да създадем своя живот
Днес е 3-ти март! Освобождението на България!
ЧЕСТИТ 3 МАРТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!! ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С ПРАЗНИКА -БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И НЕКА БОГ Е С НАС !!!
Честваме 132 години от Освобождението
Българската православна църква навърши 1140 години
Баба Марта се разлюти
Днес е Благовещение, у нас му казват Благовец
Света Четиридесетница
Цветница
Ц в е т н и ц а
Страстната седмица
Вторник на Великата седмица
Сряда на Великата седмица
ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК - Четвъртък на Великата седмица
ВЕЛИКИ ПЕТЪК или Разпети петък - Петък на Великата седмица
ВЕЛИКА СЪБОТА - Събота на Великата седмица. Слизането на Иисуса Христа в ада
ВЕЛИКДЕН - Христос воскресе! Воистина воскресе! - Христос възкръсна! Наистина възкръсна!
Подвижните празници от Великден до Петдесетница
6 декември – Никулден
 
Маг Наско
Occultportal ©