Начало Експерти Материали Попитай Оракула Форум Окултен портал Хороскоп
Occultportal - Окултен портал
 


Име:
E-mail:
Съобщение:
 
Консултирайте се с:
Атанас Велков
Атанас Велков
Окултен наблюдател
0888040420 Skype икона
Визитка >>
Руми Атанасова
Руми Атанасова
Окултен наблюдател
0034610637687 Skype икона
Визитка >>
 Eли Маринова
Eли Маринова
нумеролог
+359896530106 Skype икона
Визитка >>
Сценарии на сънищата

Сценарии на сънищата

Публикувано от:

Окултпортал
Прегледана днес 2504 пъти

Нека пак се върнем към сънищата. Те са много пластични и затова служат като прекрасен демонстрационен модел за разбиране механизма на работата на външното намерение. Вече изяснихме, че същността на сънуването до голяма степен е сходна с реалния живот. Всичко, което се случва насън, е резултат от игра по сценарий, избиран от нашата душа. Когато разумът спи, сънуваме, но нищо не помним. В този случай душата пътешества безконтролно в пространството на варианти. Не е известно къде „се шляе”.
Всичките ни осъзнати спомени са под контрола на разума. Сънищата, които помним, възникват в период, когато разумът дреме. Контролът му през това време е отслабен и той се проявява само в ролята на пасивен наблюдател. Разумът нищо не си въобразява и на него нищо не му се струва. Възприема това, което душата вижда в нереализираните сектори на пространството на варианти.
В несъзнателното сънуване разумът не тегне с контрола си над душата. Той следи всичко като кинозрител. В същото време преживява видяното и тези преживявания се предават на душата, която моментално се настройва на сектора, съответстващ на очакванията. Така сценарият се променя динамично, в процеса на развитие. Декорите и действащите лица мигновено се настройват към изменящия се сценарий. Въображението действително участва в сънуването, но само като генератор на идеи.
Насън ви се мярва мисълта, че някой е настроен агресивно към вас, и това тутакси се осъществява - той ви застрашава. Но веднага след като ветропоказателят на мнението ви се отклонява в друга посока, врагът се превръща в приятел. Така се държи котето пред огледало - настроението му се люшка от дружелюбно до агресивно. То вижда срещу себе си субект и преценява какво може да очаква от него. Отначало отношението му е неутрално - любопитство. Но ето вдига лапа и оценката моментално се наклонява към възможна опасност - котето настръхва, напада, защитава се. После отскача назад, вижда комичната си фигура и настроението му се променя на игриво.
Така котето динамично коригира собствения си сценарий. То ту напада отражението си, ту изведнъж агресивността му се сменя с дружелюбие.
По същия начин човек коригира сценария в неосъзнатото сънуване. Котето не осъзнава, че вижда отражението си, а човекът не осъзнава, че сънува. Известно ли ви е, че когато се оглеждаме в огледало, изражението на лицето ни не е, което имаме обикновено? То се променя моментално, щом като човек се погледне в огледалото. Изменението е мигновено и дори не го забелязваме. Това се случва поради създадените от детинство навици и желания да изглеждаме по определен начин. Само да кажеш на детето: „Виж се в огледалото, колко си грозна, когато плачеш!” - и лицето му веднага ще се промени. Възрастните също гледат отражението си с определено очакване, например: „Харесвам се”, „Как изглеждам?”, „Не се харесвам” или нещо друго. Но при всички случаи изразът на лицето моментално се коригира.
Огледалото е пример за динамично коригиране на сценария. Само тук действа вътрешното намерение, а в съня по същия начин действа външното. Наяве човек вижда отражението си в огледалото и веднага с вътрешното намерение променя израза на лицето си съобразно с очакването.
Насън човек вижда игра, а външното му намерение независимо от неговата воля избира сценарий на поведението на околния свят съобразно с преживяванията и очакванията му.
Поведението на участниците в сънуването напълно се определя от представата ви как биха могли да се държат. Идеята е само начален тласък, всичко останало върши външното намерение. При това поведението ви насън се определя от вътрешното намерение, а всичко останало се подчинява на външното ви намерение, независимо дали го искате или не. Както помните, вътрешното намерение се опитва непосредствено да въздейства върху външния свят, а външното позволява на външния свят да се реализира съобразно с намерението.
В съня събитията се развиват само по сценарий, какъвто можете да допуснете. Няма да се случи нищо, което не се побира в главата ви. С това по-специално се обяснява ниската критичност към всичко случващо се насън. Дори невероятните глупости спящият приема като нещо естествено, тъй като самият той е и сценарист, и режисьор на сънищата си. Не че глупостите са норма, но подсъзнанието не изключва потенциалната им възможност. Нали по време на сън рационалният разум дреме, а подсъзнанието допуска всякакви невероятни неща.
През живота си човек прокарва през мозъка си маса информация от външни източници, както и от света на фантазиите си. Част от нея се филтрира от рационалния разум като бракувана, нереална. Тя обаче не изчезва и макар да е в килера под ключ, подсъзнанието има достъп до нея и няма причини да я бракува. Затова когато настъпва времето за сън, душата на пръсти се промъква в килера и тайно от разума започва да пробва всякакви нелепи сценарии. При това в неосъзнатото сънуване тя е свободна да избира сектори от пространството на варианти. Повечето никога не се реализират, тъй като събитията в тях не са рационални и следователно изискват по-голям разход на енергия. Един Бог знае как душата избира сънищата.
Колкото и произволно душата да избира сънищата, разумът ги вижда и коригира сценария съобразно със своите преживявания и очаквания. Както вече изяснихме, най-лесно се осъществяват най-лошите очаквания и всичко, което човек се стреми да избегне. В такива случаи външното намерение действа независимо от волята на човека и в негова вреда.
И така, сценариите на сънищата се определят от очакванията. Насън най-лошите очаквания непременно се осъществяват. В реалността също с висока степен на вероятност получавате онова, от което се опасявате. Така работи външното намерение независимо от волята на разума. Той е в състояние с усилие на волята да принуди вътрешното намерение да работи. Външното намерение обаче не се подчинява на заповеди, а се появява произволно, като резултат от единството между душата и разума. Насън разумът няма възможност дори да съобрази, че работи външното намерение, тъй като липсва контрол. В реалността нещата не са кой знае колко по-добри, тъй като сънят в известен смисъл продължава и наяве.
Насън човек може да бъде въвлечен в невероятно глупави и безсмислени игри. Играта изцяло поглъща спящия и той не си дава сметка колко абсурдно е случващото се. В реалния живот в една или друга степен става същото. Ако дадена група хора е въвлечена в тясноспециализирана дейност, в нея често възникват съждения, лексика и действия, които отстрани могат да изглеждат крайно глупави и неестествени. Това може да са групи по интереси, професионални или религиозни.
Ниската критичност към ставащото наяве е причина за хипнотизирането, за смайването. Например циганската хипноза почива на трите „да”. Човек три пъти отговаря утвърдително на три въпроса и получава илюзията, че всичко върви както трябва. Той губи бдителност и сякаш заспива - критичността му слиза на ниско равнище. Мнозина едва ли не буквално спят в движение, машинално изпълнявайки обичайните действия. Това се отнася особено за тези, които извършват еднообразна дейност ден след ден.
Когато разговаряте с някого, много здраво спите. Потъвайки в играта, разбирате какво става, но не сте способни обективно да прецените ситуацията и да действате, тъй като не наблюдавате играта отстрани, а играете самите вие. Всеки футболен запалянко компетентно критикува играчите за грешките им. А какво ще се случи, ако него го пуснат на игрището? Всички хора в една или друга степен действат неосъзнато. Ако човек не говори истината, погледът му се стреми да избяга надясно. Ръцете му извършват непроизволни неконтролируеми движения. Той изцяло е във властта на пиесата, в която участва.
Състоянието на хипнотично внушение е крайната степен на сън наяве. Всички хора в една или друга степен продължават да спят в реалността. Сега например можете да се сепнете и да си кажете: давам си сметка какво правя и какво става в момента. Но после вниманието ви ще бъде отвлечено от някакъв човек, проблем или събитие, ще потънете в играта и ще заспите. И ще спите, докато сте на сцената и добросъвестно изпълнявате ролята си. Ще се събудите, когато слезете в зрителната зала и разбутате своя Надзирател. Когато сте в залата, ще продължавате да играете ролята си както и преди, да казвате нужните думи, да изпълнявате необходимите действия, да се подчинявате на установените правила. Сега обаче ще играете осъзнато, а следователно - отстранено. Вие се отдавате под аренда и трезво преценявате какво се случва.
В неосъзнатото сънуване сънят се „случва”, външното намерение* действа независимо от волята ви и вие нищо не можете да направите. В осъзнатото сънуване човек слиза в зрителната зала и ръководи съзнателно сценария. Не че външното намерение се подчинява на волята, но поне не й се противопоставя. В дадения случай разумът дава свобода на душата, а в замяна получава съгласието й. Единството между душата и разума събужда външното намерение. Как да бъде постигнато по пътя към целта, ще поговорим в следващите глави.
В реалността степента на осъзнатост е по-висока, отколкото в сънуването. Това е напълно достатъчно за управляване на вътрешното намерение. Но външното изисква по-висока степен на осъзнатост. Както в осъзнатото сънуване, така и в реалността, за да се постигне контрол над външното намерение, е необходимо да се събудим.

Източник:

http://sanovnik.sicrets.com/index.php?option=com_content&task=view&id=71&Itemid=1Сподели това във Facebook: Сподели във Фейсбук

Други статии от този експерт:

Пасиансът на Жрицата
Сценарии на сънищата
Китайски хороскоп
Самурайският меч носи мрачната си репутация на безпощадно оръжие
Сънят лекува!
Пророчески сънища
Архангелова задушница
Св. Архангел Михаил - небесният пълководец (8 ноември)
Вкусни рецепти с дървена кора
Таро е древна езотерична система
ОКУЛТНА ТЕРАПЕВТИКА
Съдба навреме
Третият знак отляво
Лошите качества на всички зодии
Кулинарен хороскоп за всички зодии
Подарък според зодията
Адиaнтум (Adiantum) - Обича топлината, но не и слънцето
Отношението ви към религията според зодията - Религиозен зодиак
2010 година – ревът на Тигъра
Шведски цветен хороскоп
Бъдни вечер e !
Поздрави и пожелания за Коледа!
Св. Йосиф – 26 декември
26 декември - Денят на татквците
Стефановден е! Честито на всички именници!
Именни дни през Декември
Тайнството на Парите
Психология на цветовете
Сценариите, които разиграваме или как да преодолеем нашата властна драма
Петте езика на любовта
50 Велики любовни балади с превод
Можем ли аа тълкуваме собствените си сънища?
Десетте любими израза на представителите на различните зодии
Тъмните страни на зодиите
За Завистта - Мъдри мисли
ЧЕСТИТА НОВА 2010 ГОДИНА
Васильовден
2 януари - СИЛВЕСТЪРОВДЕН
3 януари - Св. пророк Малахия
6 януари – Йордановден
Хороскоп януари - 2010 година
Годината на ТИГЪРА
Каква ще бъде 2010-та година?
Ивановден e
8 януари - Бабинден
Азбуката на съдбата
Рожденната дата и Цветята
Антонов ден - 17 януари
Атанасовден - 18 януари
Ивановден - 7 Януари

Бивш астронавт: Не сме сами във Вселената
1 февруари Трифоновден
Задушница преди Великия пост - 6 февруари
Празниците през февруари
На Месни Заговезни започва 40-дневният пост
Езотерик №1 Кубрат Томов:
Кубрат Томов: Съпругата ми ме ослепи
В "Горещо" Новини от Бъдещето с Кубрат Томов - Видео
Какво ще стане през 2010-а?! Ясновидци проговарят пред “Горещо”!
ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ - ЧИСЛАТА И ЧОВЕШКИЯТ ХАРАКТЕР
Кръщението
ЗВЕЗДИТЕ за 2010
Годишен хороскоп за 2010: Презареждане
На Сирни Заговезни искаме и даваме прошка
Свети Валентин - празник на любовта
Днес празнуваме Трифон Зарезан (по нов стил)
Китай посрещна годината на Тигъра - 14.02.2010г.
Поздрави и пожелания за Свети Валентин - 14 Февруари
Цветанка Рангелова в
"Мария в огледалния свят"
Нумерология за деня - 26 февруари
Хороскоп 20 - 26 февруари
8 март - Международния ден на жената
Импийчмънт???
Ясновидци срещу специалисти – Иван и Андрей имат гениална идея!
 
Маг Наско
Occultportal ©