Начало Експерти Материали Попитай Оракула Форум Окултен портал Хороскоп
Occultportal - Окултен портал
 


Име:
E-mail:
Съобщение:
 
Консултирайте се с:
Атанас Велков
Атанас Велков
Окултен наблюдател
0888040420 Skype икона
Визитка >>
Руми Атанасова
Руми Атанасова
Окултен наблюдател
0034610637687 Skype икона
Визитка >>
 Eли Маринова
Eли Маринова
нумеролог
+359896530106 Skype икона
Визитка >>
Ти наистина ли си умен?

Ти наистина ли си умен?

Публикувано от:

Прегледана днес 1579 пъти

Да си умен означава да разбираш защо и как стават нещата, как можеш да им въздействаш в желана от теб посока и какви са възможните добри и лоши последици от всичко това.

Е, ти умен ли си?

Имаш ли тази природна или придобита интелигентност? Разбираш ли главните ориентири в света, обществото и себе си?

Позната ли ти е дълбоката природа на човека? Какво събира хората в групи и общности?

Наистина, ти умен ли си?

1. Ако да - тогава ти знаеш кое е най-важното понятие, разбирането и следването на което ти гарантира най-успешен и най-щастлив живот. Знаеш ли го, наистина?

2. Ако да - тогава ти знаеш кой е въпрос № 1, който трябва да стои всеки момент пред всеки човек. Кой е и стои ли поне понякога пред теб?

3. Ако да - тогава ти знаеш какво управлява поведението на човека и предопределя в решаваща степен неговото щастие. Кой е този конкретен управител на поведението
на всеки човек без изключение?

4. Ако да - тогава ти знаеш какво е общуване и кои са главните принципи и правила за ефективно общуване, максимално полезно за двете страни. Кои са те и спазваш ли ги поне понякога?

5. Ако да - тогава ти знаеш какво е дискусия и кои са главните правила за плодотворна дискусия, водеща до решаване на съответните проблеми. Кои са тези
правила и поне веднъж участвал ли си в истинска дискусия?

6. Ако да - тогава ти знаеш какво е добро и зло и разбираш относителното и абсолютното знание в тях. Е, злото не е ли най-добрият ни учител, когато другите учители се провалят поради нашата глупост и мързел?

7. Ако да - тогава ти знаеш какво е качество и кои неща и хора са наистина качествени и кои не са. Е, кой човек е качествен? Ти лично?

8. Ако да - тогава ти знаеш кой човек и коя човешка група са истински професионалисти в дадена дейност. Кои са истинските им характеристики? Ти самият истински професионалист ли си и в кои дейности?

9. Ако да - тогава ти знаеш какво е проблем, как той се ражда, от какво зависи и как се решава - как отминава, как става правилното му решаване. Кои са правилата
за такова решаване на проблемите?

10. Ако да - тогава ти знаеш главните принципи, които трябва да се спазват за успешното решаване на всякакви проблеми - това е методологията на решаването на
проблеми и вземане на решения. Кои са тези принципи? И кой е главният между тях?

11. Ако да - тогава ти знаеш кой е главният проблем и враг на човека. И би трябвало много отдавна да си го разбрал и да работиш по него. Кой е той?

12. Ако да - тогава ти знаеш отлично, че ние живеем в един измамен и фалшифициран свят, изграждан от векове и хилядолетия от управниците. Как е манипулирано човечеството и как да изправим света първо в главите си, а после и в реалността?
 
13. Ако да - тогава ти си научил да разграничаваш партия и идеология, църква и религия, думи и дела и т.н. Или заради идеологията робуваш на престъпни партии? А
за облаги от властта манипулираш наивниците с хубава идеология?

14. Ако да - тогава ти знаеш какво е истина и можеш да я разграничаваш от всичко останало - полуистина, красива измислица, чиста лъжа с много хубави думи в нея?Разграничаваш ли я?

15. Ако да - тогава ти знаеш какво е истински реализъм и по какво той се различава от практичност и прагматизъм в общоприетото им разбиране. По какво се различават?

16. Ако да - тогава ти знаеш, че съдбата на човека зависи от предопределението и свободата. А от какво зависят те? И човек има ли свободна воля?

17. Ако да - тогава ти знаеш що е любов в безбройните и форми и как да я реализираш към себе си и към другите. Е, знаеш ли тези неща?

18. Ако да - тогава ти знаеш какво представляват конфликтните ситуации, от какво зависят и как се преодоляват с полза за всички участници. Е?

19. Ако да - тогава ти знаеш истинските роли на мъжете и жените в семейството и обществото. Кои са те? Господар и роб - или партньори?

20. Ако да - тогава ти знаеш какво е духовна криза и нейната решаваща роля за създаването на всички лични и обществени кризи. Ти усещаш ли своята духовна криза
и в какво се изразява тя?

21. Ако да - тогава ти знаеш какво е мъдрост и какво означава мъдър човек. Ти мъдър ли си? Или само си фантазираш, че си?

Характерна черта на умния човек е и любовта към т.нар. горчива истина. Това е истината за самите нас и за представите ни за света, която показва нашите важни слабости, пропуски, провали и поражения, пред които ние обикновено си затваряме очите и мислим обратното на тях. А тъкмо такива истини ни дават основания за безпощадна самокритична преоценка, след която нашата сила нараства много и не позволява повтарянето на старите грешки, както и не допуска много от възможните нови грешки. Горчивата истина е великолепно лекарство.
Няма нищо по-сладко от горчивата истина! Така мисли умният, интелигентният, мъдрият. В най-дълбоката си същност тези три понятия са едно и също нещо, наричано в различни аспекти различно.

Истински умният човек е безпощадно самокритичен, а после критичен. Той много добре знае, че никой друг няма да направи живота му по-добър. Той трябва да поеме съдбата си в свои ръце и заедно с други като него да спасят и възродят България и света.

Наистина, ти умен ли си?

РАЗМНОЖАВАЙ И РАЗПРОСТРАНЯВАЙ! НЕПРЕКЪСНАТО!

Кубрат ТомовСподели това във Facebook: Сподели във Фейсбук

Други статии от този експерт:

БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ И СВЕТА - КАКВО ДА СЕ ПРАВИ?
Бъдещето на България и света - Какво да се прави?
Последната - Истинската! - Надежда на българите
Национален алианс на жените
Да поемем най-после горчивите истини - без тях не можем, а те са и най-сладкото нещо на този свят!
Този безумен свят - наш ли е?
Време е... (Едно послание от Космоса)
Ти свободен ли си?
Ти наистина ли си умен?
Ти човек с достойнство ли си?
Ти си с промит мозък, ако вярваш че...
Ти от кои си?
Кои са истинските интерси и нужди на силните на деня?
Ти в час ли си? Какво значи
За възстановяване на справедливостта и морала на земята - за истинска основа на НОВАТА КУЛТУРА!
Тест за висока интелигентност
Психотрониката - завръщане от бъдещето?
Великото
Новите възможности на човека
Кубрат Томов: Земята е пред гибел
И езотеричното знание трябва да се изчисти!
Методи за манипулиране, зомбиране и източване на човешката енергия
ученият - енциклопедист Кубрат Томов по Нтв в Станция Нова [20/02/2010 г.)
Извънземния Кубрат Томов за 2012 и Края На Света
Кубрат Томов за същината на 2012 (05/12/09) Станция Нова
Какво ще стане през 2010-а?! Ясновидци проговарят пред “Горещо”!
 
Маг Наско
Occultportal ©