Азбуката на съдбата

Карма и Съдба

„В началото бе словото. И словото беше у Бога. И Бог бе словото. ”Всички сме чували този библейски израз. С него започва евангелието на Йоан. Ако следим мисълта на антрополозите, то в такъв случай, този израз е един от основните идеи в монотеистичните религии и учения. Словото е сътворяващо следователно е магическо. А ако е така, защо и писмеността да не е такава? Всъщност от историческа гледна точка е, но в буквален смисъл дали е? Защо графичните символи на звуците да не влияят върху живота ни, личността ни? Дори защо графиката им да не е магическо? Да не забравяме, че само един човек св. Константин Кирил създал сам азбука – глаголицата. Вероятно цялата изградена от свещените символи на християнството. Защо и броят на буквите в името ни да няма важно значение? Казват, че съвършените имена се състоят от нечетен брой символи. Първият графичен символ от малкото ни име е носител на знанието за дареното ни от съдбата. Те са от значение през целия ни живот.

А се намира под влияние на начало, но също и възраждане. А диктува бодрост, дава му сили с помощта на интелекта.
Б  са надарени с постоянство и пробивни способности. Пресметливи, пък им е дадено желание към просвещение. Възможно е да бъдат и дребнави, ако оставят емоциите да ги водят.
В носителите са комуникативни, но и лениви. Обичат природата. Но оставят ли се на вътрешните си съмнения, губят приятели и пари.
Г са практични, изобретателни и с умение да оценяват правилно ситуацията. Имат слаби сърца, но и усещане за музика.
Д пропускат живота си, замечтани за бъдещето. Мъчи ги инат и гордост. Лошата страна на тази буква е безпардонността и невъздържаността.
Е зарежда с проницателност, стремеж към самоизява и обмяна на идеи. Но и с голяма доза бъбривост. Астралната природа на знака крие риск от нервни сривове заради близки хора.
 Ж  и  Й  новото начало в различните прояви на живота: материален, социален, духовен. Тези букви обаче крият тежка карма и издават склонност към комплексиране, егоцентризъм, дребнавост и потискане на другите. Дадено им е да избират към кой полюс да се насочат.
З дава богато въображение, интуиция и чувствителност. Но и със склонност към самоизолация. С това рискуват да увредят здравето си, особено половите и детеродните органи.
И символизира царството на ума. И  придава изтънченост, романтичност и сантименталност. И крие риск от зацикляне на едно житейско стъпало.
К означава издръжливост, проницателност, потайност, както и стремеж към власт. Тя обаче придава на индивида нестабилност и подсъзнателно люшкане в крайностите
Л означава път към Бога. Тя зарежда човека с богата фантазия и литературни способности на границата на пророкуването. Предразположението към леност и съзерцателност приспиват, но стремежът към материално благополучие подтиква и подбужда към действие.
 М е материалният свят и противоречията в него. Най-възвишената проява на буквата е саможертвата, а най-силното й качество е духовността.
Н са чепати характери, които ще се скарат и на мушиците, защо жужат по „неправилния“ начин. Н вменява на човек голяма трудоспособност и едновременно с това отвращение от безполезната работа. Буквата символизира още брака, връзката между две души, слезли на Земята да се учат по пътя на най-големите противоречия.
О означава кръговрата на природата. Хората, които притежават име с тази буква, са с ясна мисъл и постигат целите си до край. Често се случва да не издържат на системен стрес и посягат към наркотични вещества.
П е увереност в собствените сили и склонност към философски размисли. Притежателите на буква П в името си са смели и настойчиви.
Р дава реализъм, решителност и висока работоспособност. Въпреки тези си качества хората с такъв крайъгълен камък трудно се изкачват в служебната йерархия. Само с нейна помощ може да насочите живота си в определена посока и тя да е печеливша.
С символизира материалното благополучие. Освен да привлича парите енергетиката на този магически символ предвещава много изпитания в живота, които за щастие хората преживяват доста леко с вродения си чип за здравомислие и позитивизъм.
Т носи силна поляризация на енергиите. Според учителя Петър Дънов вертикалната черта в символа отразява стремежа към духовното. Хоризонталната пък е телесното ограничение.
У означава молитва. За египтяните този символ означава човек, който се движи и мисли. Човекът под неговия знак е акуратен и педантичен, пресметлив и пестелив.
Ф от една страна дава на човека потребност да е пръв, да блести във висшето общество, да ползва всички блага на живота. От другата страна на тази монета обаче се крие огромна разрушителна мощ, която е като кутията на Пандора.
 Х зарежда с трифазен инат, който превръща личността в заложник на външни фактори и обстоятелства. Това може да се избегне, ако индивидът събуди вътрешните си сили.
Ц в името е символ на лидер, на целеустремен човек. Ако се водят от духовни подбуди, хората с тази начална буква в името се намират в хармония с Вселената. Правило е, че Ц имат проблеми в отношенията с родителите. 
Ч е грижовност, чувство за дълг и вярност към принципите. Буквата съдържа силна енергия за преодоляване на труднстите.
Ш  говори за спокойствие и стабилност, тънко чувство за хумор, такт и аналитичен ум.
Щ  имена с тази буква са рядкост. Във фамилията се проявява като интелектуалност. Сърдечните връзки с Щ са наситени с непредвидими обрати.
Ь символизира мекота и дори известна безхарактерност на натурата. Хората „ер малък“ в името притежават рядката дарба да избягват скандали и конфликти.
Ъ предопределя с непредвидимост. Ако стои в името или фамилията, то човек не се поддава на никакви критерии и оценки, намира се зад предела на познаваемото.
Ю трудно се обезсърчава и унива. Зарежда с упоритост и взривоопасен темперамент. За тези хора е свойствена склонността към нарцисизъм и скъперничество
 Я носи кармата на Сизиф, който преодолява трудностите след отказ от своето его. Чрез буквата се засилва паметта. Хората, чиито астрални тела се намират в нейната орбита, могат да станат първокласни музиканти, бижутери. Носителите на буквата обаче често дразнят околните с прекомерните си амбиции и самовлюбеност.По материали на книгите на Петър Дънов и в-к Стандарт.

Post a Comment