Десет тайни за любовта

Вселенски закони

Първа тайна: Силата на мисълта- Любовта започва с мисъл- Ние сме това, което мислим. Мислите, изпълнени с любов създават изпълнен с любов живот и отношения изпълнени с любов.
Втора тайна: Силата на уважението- За да обичате когото и да е, първо се научете да го уважавате- Преди всичко уважавайте себе си
Трета Тайна: Силата на даряването- Ако искате да получите любов, просто трябва да подарите любов! Колкото повече любов дарявате, толкова повече ще получите.- Да обичаш – означава да дариш част от себе си без уговорки и без да очакваш нещо насреща. Практикувайте доброта просто така, без очаквания.- Тайната формула на любовта се състои в това винаги да обръщаш внимание не на това какво можеш да вземеш, а на това какво можеш да дадеш.
Четвърта тайна: Силата на приятелството- За да намериш истинската любов, трябва като начало да намериш истински приятел.- Любовта не означава да се гледате един друг, а заедно да гледате в една посока.
Пета тайна: Силата на докосването- Докосването е едно от най-мощните проявления на любовта, разрушаващо бариерите и укрепващо отношенията.- Докосването променя физическото и емоционално състояние и прави хората по-възприемчиви към любовта.- Докосването може да подпомогне изцелението на тялото и да сгрее сърцето. Когато отваряш обятия, ти разкриваш сърцето си.
Шеста тайна: Силата на принципа „Пусни на свобода“- Ако обичате някого, пуснете го на свобода. Ако се върне при вас, значи е ваш, ако ли не – той никога не е бил ваш.- Дори и в най-силните любовни отношения е необходимо собствено лично пространство.- Ако искаш да се научиш да обичаш, първо трябва да се научиш да прощаваш и да се освобождаваш от стари обиди, печал, страх, предубеждения и уговорки.
Седма тайна: Силата на общуването- Когато се научим да общуваме открито и честно, животът се променя.- Да обичаш някого, означава да общуваш с него.- Дайте на хората да разберат, че ги обичате и цените.- Никога не се страхувайте да кажете трите вълшебни думички: „Аз те обичам“.- Не пропускайте никога възможността да похвалите някого.- Винаги се разделяйте с любов с този, когото обичате – може да го виждате за последен път.
Осма тайна: Силата на предаността- За да е една любов истинска, е необходимо да сме й предани и тази преданост се отразява в мислите и действията- Преданост и вярност – това е истинската проверка за любовта- За да имате любовни отношения, е необходимо да сте предани на тези отношения.- Предаността отличава силните от крехките отношения.
Девета тайна: Сила на проявяване на чувствата- Чувствата поддържат огъня на любовта и не й дават да угасне. Силните чувства на любовта се характеризират с дълбока преданост, ентусиазъм, интерес и радостно вълнение.- Чувствата може да се разгарят, пресъздавайки минали ситуации, когато те се били по-силни.- Спонтанността и изненадите пораждат съответните чувства.
Десета тайна: Силата на доверието- Доверието е жизнено важно за любовта. Без него единият става подозрителен, тревожен и изпълнен с опасения, а другият се чувства в емоционален капан, струва му се, че не може да диша свободно.- Не е възможно да обичаш някого в действителност, ако не му се доверяваш напълно.- Един от начините да решиш дали някой ти подхожда е да се попиташ: „Доверявам ли му се напълно и бе никакви уговорки?“

Post a Comment