Какво представлява психометрията

Ясновидство

На този въпрос е и трудно и лесно да се отговори. Най-общо казано психометрията се занимава с „четене” на информация от предмети. Това ”четене” ни връща назад във времето, но често психометърът вижда и напред във времето, тоест успява да предскаже бъдещето. Случвало ли ви се е да подреждате вещите си, тръгвайки на път, да ровите из документите си или в библиотесата си, да разглеждате албуми със стари снимки и внезапно, без всякаква връзка с тази дейност, да ви връхлетят стари спомени или странни мисли и чувства? Когато подреждате библиотеката си, вземайки в ръка отдавна забравена стара книга, да ви се поиска отново да я прочетете, припомняйки си удоволствието от четенето или от общуването с близък човек по повод тази книга?
Най-простичкият пример за прилагане на психометрия е гадаенето на кафе. Гадателят взема в ръце чашката с отцедената утайка, съсредоточава се във фигурите и започва да говори…Гадаенето на кафе според мен е сериозен ритуал. Но аз лично съм присъствала на гадание на кафе по пластмасова чаша, а веднъж и на гаданене по пластмасова чаша от минерална вода. Искам да подчертая, че при тези необичайни случаи, гадателят се справи така добре, както и при класическо гадаене на кафе. По принцип гадателят и клиентът му се събират на този ритуал специално, защото това не е обикновена приятелска среща. Всеки гадател има точно определени чаши и прибори за тази цел, а сортът на кафето е специялно подбран. Докато пие кафето си, клиентът мисли за проблема, който го интересува и оставя „отпечатък” върху чашата с устните и ръцете си и гадателят по-скоро чете тази информация, а не фигурите на утайката. Трябва да подчертая, че присъстващите на сеанса, ако са пряко заинтересовани, могат да повлияят на резултата, защото медиумът може да възприеме тяхното съпричастие към проблема и то да се отрази на работата му, защото в много случаи гадателят прочита не само миналото и бъдещето на клиента си, но и неговите силни стремежи и желания, които той приема за бъдещи събития.
 

При психометрията влизат в действие доста дарби – ясновидство, емпатия, медиумство, дори телепатия и телеметрия. Резултатите са правопропорционални на умението на психометъра да разбира информацията, която чете и да я предава точно. Много еважно и присъстващите на сеанса да разбират точно какво става, без да се намесват в працеса. Добре е всеки сеанс да се документира, защото много от уточненията могат да дойдат по-късно. Всъщност всички ние, в по-голяма или по-малка степен сме психометри, искаме ли това или не. Много често ние не съзнаваме, че психометрията ни е връхлетяла внезапно. Ще дам пример – едно момиче, което имаше не много сигурна любовна връзка с едно момче, веднъж бе изпратено от въпросното момче късно вечерта, наметнато с неговия пуловер. Когато се прибрала, тя осъзнала, че е забравила да върне пуловера, но било вече късно. За това тя го прибрала в плик и решила да го върне при първа възможност. След няколко дни, като подреждала нещата си, тя взела този плик в ръце и веднага била обхваната от трескавото желание да се обади на приятеля си. Отворила плика и видяла пуловера. Дотича и ми каза какво е станало. Оказа се, че приятелят й много държи на връзката си с нея, но нямал смелост да направи решителната стъпка. Докосвайки плика с неговия пуловер, приятелката ми е почувствала неговото силно желание да е с нея. Примерите могат да бъдат много. Моята баба винаги ми казваше да не оставям дрехите си на леглото си и да не сядам на него облечена с връхни дрехи, за да не сънувам през нощта дневните си грижи. Именно грижите, защото по правило щастието няма история. Когато сме на място, където се провеждат едни и същи действия, например репетицонна или изпитна зала, без някага да ни се е случвало, можем да изпаднем в сценична треска, усещайки претеснението на изпитваните хора, които са били на мястото преди нас.
Но психометрията не е само любителско занимание. Много хора, откривайки тази дарба, й се посвещават изцяло. Нека да си спомним книгата на Стивън Кинг „Мъртвата зона”, в която е описан животът на човек, получил дарбата си след като е прекарал дълго време в кома. Откривайки дарбата си, той посвещава живота си да помага на хората около себе си. Практикуващите психометрия са невероятни сензитиви, но от тях се изисква и да са разумни и практични личности, за да дават вярна и разбираема информация. Много от тях дори посредством дарбата си помагат на полицията за разкриване на тежки престъпления. Трябва да подчертая, че както при много случаи в живота, двама психометри ще дадат различни, но допълващи се резултати, тъй като са различни хора и възприемат нещата по различен начин. Често психометърът се въплащава в човека (или в животното) по чиито предмет се прави сеанса. Всичко това говори, че хората, занимаващи се с това дело отдават много голяма енергия в процеса на работата си. След проведен сеанс много от тях се оплакват от прекомерна умора или най-малкото от замайване и световъртеж.
За да се запознаете лично с проблема, можете да си направите сеанс. Някой трябва да играе ролята на сензитива, а друг да е наблюдателя. Изберете стара вещ – книга, украшение или дреха, с която медиумът не бил в контакт. И нека той да се опита да я „прочете” а вие записвайте резултата. Сигурна съм, че ще ви бъде интересно.
Ели Маринова 13.12.2009 г.

Post a Comment