Магията на камъните

Магии

Магията на камъните е позната отдавна, те са като информационна матрица и в тях можем да закодираме всичко – и добро, и лошо.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Някои скъпоценни и нескъпоценни камъни дори и препоръчително да се намират близо до нас, в зависимост от зодията. Дори и имената им говорят достатъчно сами за себе си. Например авантюрин (подходящ е за Водолеите) е наречен така в чест на случаен синтез на къстчета разтопено стъкло и попаднали в тях по невнимание медни стружки.
 
 
 
 
 
 
 
 
Името аметист (този камък препоръчвам на Везните) в буквален превод на гръцки значи „не пиян” – свързано е със свойството на камъка да предпазва от опиянение – и в буквалния, и в преносния смисъл. Помага и за любовта – ако подарите този камък на човек, към когото имате чувства, бъдете сигурни – той ще ви обърне внимание.
 
 
 
 
 
Внимавайте обаче с оникса – предизвиква точно обратната реакция и може да доведе до рездели. Това е камъкът на Козирозите. В древността арабите са го наричали още „елджазо” – печален. Ако някой невнимателен мъж рискувал да подари на жена си украшение от оникс, тя охладнявала към него, твърдят древните предания. И все пак – носен близо до тялото или в дрехите ониксът подобрява слуха, укрепва паметка и лекува безсъние.
 
 
 
 
 
Има една малко по-особена категория камъни приличат на къстчета дърво, а след обработка ги наричат още тигрови очи (добре е да се носят от хора, родени под знака на Лъва и Скорпиона.Този камък има магическото свойство да предусеща опасностите – ако нещо ви заплашва, сякаш става по-тежък. Подходящ е и за хора със страхови неврози и панически разтройства.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всъщност няма камък без магическо свойство. Например на хиацинтът предпазва от нежелана бременност или поне така са вярвали във френския двор.
 
 
 
 
 
 
Топазът е добър за бизнесмените – ако го носите, ще ви помогне по-добре да разберете замисъла на деловите си партньори, подсказва времето за най-правилното решение. Полезен е и за здравето – препоръчвам го на хора, болни от астма, камъчето трябва да се носи като медальон на шията, в близост до гърдите.
 
 
 
Интересен е и камъкът скородит, макар че е изключително рядък. Също предпазва този, който го носи, а при удар издава характерен мирис на чесън.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Един от най-щастливите талисмани е тюркуазът.Камъкът е символ на благополучието, щастливата любов. В Древния Изток хората са вярвали, че тюркоазът – това са кости на умрели от любов хора. В Персия пък тюркоазът е бил символ на късмета и победата. По времето на Борджиите камакът е носен и заради едно друго негово свойство – предпазва от отрови и потъмнява, ако в организма има токсини. Ако в дома ви често се карате и цари неразбирателство, също е хубаво да сложите някъде тюркоаз. Играе също така ролята на миротворец и събирач на разделени души.

Post a Comment