Мистичното внушение на камъните

Талисмани и Амулети

Камъните са стари приятели на човека. Известно е, че крадените камъни проявяват по-скоро отрицателни свойства, купените се превръщат в талисмани след много години, а истинските талисмани биват камъни, получени като подарък или наследени. Друго, което трябва да се знае е, че не са безразлични към пола на своя стопанин: женските камъни не са щастливи на мъжките ръце, а мъжките камъни не се чувстват добре на ръцете на дамите. Мъжките камъни са по-ярки, блестят повече и имат по-топли тонове и оттенъци, женските блестят не така силно и са с по-хладни цветове и тонове. За да подобрите магията на минерала, носете го по-често, представяйте си визуално силата на камъка като обгръщащо ви ефирно поле, опитвайте се да я насочвате и фокусирате, концентрирайте се върху някой болен орган, като непрекъснато си представяте как енергията се излива като поток. Правете упражненията по няколко пъти дневно, докато постепенно се приучите да вдишвате енергията на камъка без усилия от страна на съзнанието.
 
Планински кристал – прозрачен като чиста вода кварц и има особено значение за гадаенето. Прорицателите четат в кристалите и особено в добре полираните кристални кълба миналото и бъдещето. За целта кристалният предмет се поставя в затъмнена стая, така че да се напълни със сияние от един достигащ до него лъч светлина. С концентрация и дълго време взиране, не без помощта на волята в кристала може да се съзре определен предмет. С подобен успех е и гадаенето с кристално мънисто, поставено на копринен конец. Държейки го в ръка, вие му заповядвате да се движи и то разкрива различни образи. Връзката на кристала с ясновидството се обяснява със съвършената форма на структурата му, копираща и чувстваща строежа на Космоса и връзката на земята с астралния свят, така че кристалът е свързан с нашите свръхчувствителни възприятия.
Кристалът може да пази спящия от кошмари, носен като пръстен, предпазва от студ и замръзвания, като огърлица може да увеличи кърмата на майките, носен под дрехите отдясно на корема, регулира дейността на жлъчния мехур.
 
 
Цитрин – красива разновидност, оцветена от лимоненожълто до златисто, но винаги прозрачна. Това е камък на лъжата и изменчивостта и осигурява успех на своя носител предимно в тези области.
 
 
 
 
 
 
 
Розов кварц – често се поставя в скъп обков, макар и сам той да не е в категорията на скъпоценните камъни. Той остарява на светлината и добива сивкав цвят. Символ е на доброто здраве. За мистиците е образуван в началния стадий на развитие на земята и е пропит с млада кръв.
 
 
 
 
 
 
Аметист – лилав и лилаво-червен кварц. Цейлонският аметист има нежновиолетов цвят, бразилският – по-кървав и пурпурен. Двете разновидности сменят своя блясък и цвят в зависимост от осветлението – при изкуствена светлина те може даже да изглеждат мътни.
Аметистът е добър дар за влюбените, пази от препиване, с него търкат бръчки, за да не се вдълбават повече, и лунички. Прави хората разумни, гони лошите мисли, поставя се под възглавницата за щастливи сънища. Силата на аметиста се проявява дори ако се носи временно.

Post a Comment