Съдба навреме

Карма и Съдба

Съдбата изпълнява нашите желания, но по свой собствен начин, така че да ни даде нещо отвъд тях.
 
Няма нищо невъзможно за онзи, който опитва.
 
– Александър Македонски
 
Казва се, че дори неуспехите на Александър Македонски са били далеч ”по-високи” от успехите на останалите.
 
Повечето консултанти по образование или по призвание твърдят, че могат са сторят добро на клиентите си. Едно от най-гръмките неща, които съм чувал е „Определете съдбата си“.
 
Тази фраза е много мощна и привличаща. Но на сутринта вие ще слушате, до вечерта ще сте изпълнени с ентусиазъм, а до нощта ще се изморите забравяйки за АБВ на съдбата.
 
Философите и консултантите винаги говорят за съдбата в позитивен или негативен смисъл. Някои от тях вярват в съдбата, други – не. Ключът, който аз намерих беше – продължете с работата си, не вярвайте на резултатите. Резултатите са ваши и вие ще получите заслуженото.
 
Работете. Не чакайте!
 
Дау Онг Сан Су Кю казва искрено: „Ние постигаме всичко благодарение на нашите собствени усилия. Всемогъщият Бог не решава нашата съдба. Ние правим съдбата си такава, каквато е, благодарение на нашите собствени действия. Трябва да вземете съдбата си в ръце, това не става като стоите отстрани и приемате всичко.
 
Добре е да сме положително настроени и да имаме позитивно мислене. Но вярата в надеждата е срещу оптимизма. Ако работата се върши в определена насока, то тогава има и краен резултат.
 
Ако не можете да направите нещо, не предполагайте, че никой друг не може. Но ако някой може да го направи, то тогава запитайте се “Защо и аз да не мога? ”.
 
Изборът
 

 
Вие нямате избор дали да се родите или не. Нямате избор дали да ви се случват злополуки или не. Но има много ситуации, в които имате избор.
 
Милдред Тейлър казва относно съдбата: „Ние нямаме избор с какъв цвят кожа да се родим или кои да са нашите родители или дали да сме бедни или богати. Това, което можем да избираме е какво да направим с нашия живот след като сме се родили”.
 
Съдбата е избор, а не положение. Вие определяте какво да направите със своя живот.
 
Уилям Брайън казва за съдбата: „Съдбата не е въпрос на шанс, тя е въпрос на избор; тя не е нещо, което чакаме, а нещо, което трябва да се постигне.“
 
Но да се постигне нещо не е толкова лесно. За да има постижения, човек минава през различни ситуации и изпитания.
 
В допълнение на това, поддържайте ума си бистър. Не се напивайте. Преценете какво можете да направите. Не се самозалъгвайте за вашите способности и не си поставяйте прекалено големи очаквания. Според Сър Уинстън Чърчил „Грешка е да се гледа прекалено далеч“.
 
Решението
 
Ако полетът, за да се стигне до дадено място отнема един час, не е много вероятно да стигнете преди това. Вие ще стигнете съдбата си, но в уреченото за това време. Ако сте последователни и усърдни във вашата работа, със сигурност ще получите повече, отколкото очаквате, но в определен момент.
 
Източник: http://sanovnik.bg

Post a Comment