Талисманите и Амулетите

Талисмани и Амулети

Талисманите и Амулетите притежават Магически свойства. За да служат вярно на своя стопанин и да му помагат да направлява събитията в желаната посока, в никакъв случай не трябва да се дават на заем на когото и да било. Винаги трябва да ви бъдат под ръка. Талисманите се различават от Амулетите. Амулетът защитава от лоши погледи и носи щастие.Талисманът винаги е свързан с вашата индивидуалност, активизира силните страни на вашата личност и свежда до минимум недостатъците ви. Именно затова, той трябва да бъде зареден с вашата енергия, а това изисква определен ритуал. Завийте талисмана в късче плат и го оставете на тайно място. Нека остане там около девет дни, но всеки ден е желателно да го подръжте във вашите ръце поне десет минути. След този период можете да го носите в себе си , или да го сложите в чантата. Парчето плат може да бъде всякакъв цвят.
В силно емоционални моменти – проблеми, тревоги, съмнения, избор – се старайте да докосвате вашия талисман и да помолите за помощ. Сега ще разберете, какъв талисман подхожда на всеки представител на зодиакалния кръг. Обърнете внимание на това, че всеки талисман помага при определени ситуации, въпроси или проблеми.Различните талисмани непременно са предназначени само за представителите на всяка от зодиите. Всеки, който подготви съответната защита, може да се възползва от чудодейните свойства на своя талисман.
ЗЛАТО ЗА ОВЕНА

Златото олицетворява познанието и съвършенството. То великолепно подхожда на Овена – първият от огнените знаци. В Египет златото е символизирало дълголетие, за ацтеките е означавало завръщане на пролетта, а в Китай с него са приготвяли напитка за безсмъртие. Златният талисман помага на своя притежател да се концентрира, дава му физически и духовни сили, помага му да се справи със задължения, които е поел. В труден момент златният талисман трябва да се държи в ръка – бил той самородно злато, слитък, пръстен, бижу или монета. Той ви носи щастие и ви позволява да намерите изход от всяка една ситуация. Имате проблем, с който не можете да се справите ? Тогава направете следното: Като начало, легнете удобно на креват или диван. Сложете талисмана си между веждите – на това място, което наричаме „третото око“. След това формулирайте въпроса си. Продължавайте да лежите така, докато не се почувствате абсолютно отпуснати и успокоени дотолкова, че тревожните мисли да отстъпят на заден план. В следващите часове или няколко дни, вие ще се почувствате уверени и ще знаете как да решите проблема.

СЛОН ЗА ТЕЛЕЦА

Древните са смятали, че Слонът защитава от интригите и лошите погледи на недоброжелателите, и дарява мъдрост. В Индия е символ на ума. Ушатият гигант стабилизира положението на своя притежател в обществото, способства за натрупване на богатства, помага за разумните и интелигентни решения в бизнеса. Грижете се за него – и всички ваши мечти ще станат реалност. С лекота ще взимате всякакво решение. И ако сте разгневен, вашият разумен приятел ще ви успокои на часа. Талисманът може да бъде плюшена играчка, статуетка от бронз, камък или дърво, но в никакъв случай от слонова кост. Вие очаквате благоприятна промяна? Помислете за вашето желание при новолуние и прошепнете вашата молба на ухото на слончето. После го оставете през цялата нощ на това място, където сте разкрили желанието си. На следващия ден приберете талисмана на обичайното му място. Изпълнявайте този ритуал в края на преговори, отговорни срещи, конкурси или изпити.

КЛЮЧ ЗА БЛИЗНАЦИТЕ

С него можете да отворите всички врати на света! В същото време той ще ви помогне да издържите на натиска на натрапници, ще успокои физическата или душевна болка. Не напразно във време на война, са слагали предварително нагрят ключ върху раните. Носете своя талисман в чанта или в десен джоб. Когато сте в затруднение го подръжте в дясната ръка. Той ще ви помогне да отвоювате победа. Когато се почувствате неразположен, вземете ключа между дланите и ги разтъркайте, докато не усетите топлина. Вие искате да знаете обича ли ви скъп за вас човек ? Маркирайте едната страна на ключа с молив, преди да го закачите на конец над снимка на любимия човек или над лист, на който е изписано името му. Сутринта погледнете талисмана. Ако ключът се е обърнал – отговорът е „да“. Ако е останал в същото положение – отговорът е отрицателен.

ЛУНА ЗА РАКА

Нощното светило носи вдъхновение, любов и семейно благополучие. Символ на женственост, Луната изостря чувствителността и предразполага към нежност и отдаване. Носете в себе си сребърен медальон във вид на полумесец. Ако искате да защитите вашите деца или близки им направете медальон във форма на кръг от същия метал или монета, символизираща весела луна – за да намерят истински приятели. Вие очаквате вест от човек, който сте загубили от поглед? В петък, преди лягане поставете талисмана под възглавницата. Бройте от този момент толкова дни, колкото букви има в името си интересуващият ви човек. В последния ден, съвпадащ с последната буква на името му, вие ще получите известие от него – възможно е да се срещнете, да ви пише, да се яви в съня ви или по друг начин да ви напомни за себе си.

ЗВЕЗДА ЗА ЛЪВА

Звездата олицетворява редът и движението към успех. Инките са вярвали, че звездите са слуги на Слънцето. Звездата направлява вашата съдба и ви позволява да предвидите бъдещето, използвайки интуицията си. Преди да направите отговорна и важна стъпка, поискайте съвет от талисмана си, който може да бъде от всякакъв прозрачен камък, късче янтар или кристално мънисто. Вие искате да получите отговор на жизнено-важен въпрос? Вземете вашата звезда, когато се спусне нощта. Пригответе три листа хартия. На първия напишете „да“, на втория – „не“, на третия – „може би“. Обърнете листата и ги разбъркайте. След това ги разположете на масата, така че да не виждате текста върху тях. Затворете очи и попитайте вашия талисман, като го движите над листата. Отговорът на въпроса ви ще бъде написаното на този лист, до който звездата се окаже най-близо.

СОВА ЗА ДЕВАТА

Вярната спътница на богинята Атина – Совата – символизира мъдростта и постоянството. Смята се, че този, който види нейния полет с настъпването на нощта, го очаква прекрасна новина. Ако вие се безпокоите за нещо, изчакайте залеза на Слънцето и вземете глинено изображение на Совата или перо от тази птица в ръка – ситуацията със сигурност скоро ще се проясни. Вие искате да узнаете истинските чувства на любимия човек ? Вземете три карти – асо купа, седмица купа и седмица пика. Размесете ги. Докоснете своя талисман и произнесете: „Сово, освети моето сърце така, както луната осветява твоята нощ“. Разбъркайте картите и изтеглете по избор една. Седмица-пика означава неприязън, Седмица-купа – безразличие, асо-купа – силни чувства.

СЪРЦЕ ЗА ВЕЗНИТЕ

Този талисман символизира жизнените сили, стремежа към познание и успех в разкриването на всевъзможни тайни. Със своето сърце египетския бог Птах създал Вселената. Сърцето подсказва изхода от любовна ситуация даже, когато тя е прекалено заплетена. Носете го в себе си във вид на медальон или брошка. Материалът от който е направен е без значение. Вас ви вълнува пътуване на близък човек? Ако е ваш роднина или сърдечен приятел, тръгвайки на път, може да му позволите да се докосне до вашето сърце. В деня на заминаване, сложете вашия талисман в неговата ръка и от време – навреме слагайте отгоре и своята длан. Никакви беди вече няма да заплашват вашият близък човек по време на пътуването.

ЖАБА ЗА СКОРПИОНА

Древните египтяни са смятали, че това земноводно същество символизира разума, плодородието и промяната. Наречена „водна жаба“ тя покровителства бременните жени. Фигурката трябва да бъде направена от малахит или зелено стъкло. Докосвайте талисмана в момент на опасност или в минути на неутолими страсти. Жителка на водата, водната жаба лесно се справя с разгорещените чувства. Вие искате да си изясните сложна ситуация? Намокрете ръцете си с няколко капки напръскайте главата на вашата жаба. Поставете я на обичайното място и поискайте да ви защити, като не забравите да споменете своето име. Ако в близките седем дни ви се присъни зелена защитница, пазителка – означава, че всичките ви проблеми ще се решат от само себе си. Не забравяйте да поблагодарите на вашата пазителка.

БРЪМБАР ЗА СТРЕЛЕЦА

Неуморно вървейки по своя път от изток на запад, бръмбарът бута пред себе си с предните крака наръч суха трева със своите лаври. Според древните египтяни той символизира възкресението или зараждането на нов живот. Обитателите на долината на Нил са правели фигурки на бръмбар от яспис. Това е емблемата на верността и дълголетието. Подобни талисмани ще ви предадат увереност в собствените сили. В случай на разправия и кавга – ще донесат примирение. Трябва да запомните, че бръмбарът няма да реши вашите проблеми, но и без помощ няма да ви остави. Вие планувате нова работа? Поставете пред себе си бръмбара и го помолете за помощ да преодолеете трудностите. Безполезно е да се казва, че трудолюбивото насекомо ще ви доведе до победа – вие сами можете да преодолеете трудностите и постигнете желаното. Но той ще ви помага винаги, когато вашите стремежи бъдат ясно начертани.

КОСТЕНУРКА ЗА КОЗИРОГА

Безсмъртното животно, костенурката, според легендата, следва неотклонно своя път, без да се интересува от времето. За нея светът – това е тя самата. Твърдата черупка символизира небесния свод. В Япония на младоженците подаряват костенурка, като залог за здраво и многодетно семейство.Направете фигурка от пластелин или друг материал, изобразяваща костенурка, когато почувствате че губите самообладание и силите ви напускат.Вие искате да разберете защо любимият човек е охладнял, а преди мислите му са били свързани изцяло и само с вас? Запишете името му на лист хартия. Преди да си легнете, сложете на масата листа и върху него поставете костенурката. Легнете си със спокойна душа – вашият любим човек ще бъде отново този, за когото сте мечтали.

АНГЕЛ ЗА ВОДОЛЕЯ

Ангелът – това е вашият двойник, съвестта ви, покровителят. Той изостря интуицията, дарява ви с интелигентност, далновидност, прозорливост. Разговаряйте с порцелановата или стъклена фигурка всеки ден. Помолете го за помощ, когато наистина имате нужда – не трябва да го правите за незначителни неща и дреболии. Съкровените разговори ще укрепнат връзката между вас. Ангелът – това е прекрасният помощник за всичко, свързано с посланията – било то делова преписка, писма, телефонни разговори или нещо друго. Вие очаквате важно известие? Преди сън вземете своя покровител, сложете го на стол близо до вас или под възглавницата . Помолете го за добра новина. После вземете свещ и с запалете. Внимателно се вгледайте в пламъка около пет минути. Колкото капки восък капнат върху свещника, толкова дни ще чакате желаната новина.

РАКОВИНА ЗА РИБИТЕ

Според древните повери „ако хвърлена във вода раковина се задържи на повърхността – това е добро предзнаменование. Ако потъне – трябва да бъдете изключително внимателни“. Счита се, че огърлица от раковини предпазва от любовни неприятности. Символ на майчинството, раковината дарява покой и радост. Тя подчертава вашето очарование и ви предпазва от клевети по ваш адрес. Ако ви стане тъжно – поставете я на слънчевия сплит. Символ на сексуалността – раковината възпламенява желание. Огорчава ви прекомерната студенина на вашия партньор ? Ако вашият любим е недостатъчно страстен, вземете кичур коса или няколко косъма от него, положети ги във вашата раковина, залейте с подгрято лавандулово масло и оставете една нощ. На следващия ден сами ще се убедите, че сърцето на вашия избранник е преизпълнено с нежноят и страст към вас.
 

Post a Comment